Соль: Динамо доклало додаткових зусиль, щоб трансфер відбувся

15:20, 22 січня 2019

Адаптований переклад тексту інтерв’ю іспанському виданню As.

Як проходило підписання контракту з Динамо?

Були інші клуби, але вони робили пропозиції, які не переконували мене. Потім з’явився варіант із Динамо. Я спілкувався з президентом, спортивним директором і тренером, вони наполягали, що бажають укласти контракт уже взимку. Таке завзяття переконало мене, а згодом я остаточно відхилив інші варіанти. Зауважу, що мав пропозиції з Китаю та Мексики.

Ти вирішив залишитися в Європі?

Уявіть, які пропозиції можуть надійти з Мексики чи Китаю. Але цей напрямок ніколи не привертав мою увагу. Я вважаю, що краще залишитися в Європі і знайти команду, з якою можна досягнути успіху.

Гра в Іспанії – те, про що наразі думати не варто. Адже там клуби зараз шукають гравців іншого типу. Але я бачу свій прогрес. У складі Віллема мені вдалося забити близько 50 м’ячів, і це у команді-середняку чемпіонату. Я отримав можливість показати себе в Динамо і не збираюсь її втрачати.

Олександр Хацкевич вже розповів, чого чекає від тебе?

Так, ми розмовляли, і він сказав мені, що очікує від мене забитих м’ячів. Він також хоче, щоб я працював в захисті і чинив тиск, брав участь у комбінаційній грі команди і допомагав у розвитку атак. Попереду у нас місяць зборів, тому мені потрібно познайомитися з партнерами по команді, звикнути до манери гри киян. Це те, що потребує часу, але я впевнений у своїх силах.

Яку мету ставить перед собою Динамо?

У цьому аспекті мені подобається мій новий клуб. Динамо, як і я, прагне перемагати. Вони хочуть перемагати в усіх турнірах, в яких беруть участь: чемпіонат, кубок і якнайдалі пройти у Лізі Європи. Це те, що я поділяю.

Коли клуб має великі амбіції, то і вимоги відповідні. Чи відчуваєш ти якийсь тиск?

Тиск завжди є, але він значно більший у повсякденному житті. Є мої батьки, яким я намагаюся допомагати, діти, яких теж потрібно забезпечити. Ось це справжній тиск. В житті, як і у футболі, ти завжди відчуваєш якийсь тиск, тому це нормально.

Чи забиватимеш ти так само багато, як в Ередивізії?

Важко сказати одразу. Я поки що не знайомий із чемпіонатом. Думаю, що десь півроку може піти на адаптацію. Маю звикнути до країни, міста, отримати регулярну ігрову практику. У перші шість місяців поставив собі за мету максимально вивчити команду. Якщо за цей період вдасться часто забивати, то переконаний, що далі робитиму це ще частіше.

Ти підписав довготривалий контракт. Збираєшся залишитися в Україні надовго?

Я багато де пограв: у Мадриді, Вільярреалі, Ов’єдо, Луго, Нідерландах… Настає час, коли ти шукаєш спокою для себе і своєї сім’ї. Зараз я в Києві, хоча робити передчасних висновків не хочу. Можливо з часом матиму пропозицію ще від якоїсь команди, побачимо. Але я задоволений, що можу грати в Динамо і сподіваюся, разом ми досягнемо високих цілей.

Віллем ІІ до останнього намагався тебе втримати…

Так, вони хотіли, щоб я залишився. Команді важко втрачати найкращого бомбардира, бо вони багато в чому залежали від мене. Я це розумів, але також мав думати і про себе, зробити крок вперед. Зрештою, Динамо доклало додаткових зусиль заради цього трансферу.

У першому ж матчі року Віллем ІІ грав дербі з Бредою…

Перше, що я зробив після тренування – увімкнув телевізор, щоб подивитися гру. Пишаюся своїми товаришами по команді. Цього сезону у нас був хороший колектив, і завдяки цьому їм вдалося здолати принципового суперника. Це мене дуже потішило, і я вдячний усім, що вони згадали про мене після матчу.

Читайте також