Стартує Чемпіонат Героїв АТО

16:36, 18 квітня 2018

Турнір, на який чекали!

На цьому тижні за участю 44 команд стартує перший Відкритий футбольний чемпіонат України Героїв АТО.

20 квітня 2018 року відбудеться відкриття та перший тур чемпіонату України Героїв АТО. У  турнірі колишні і діючі учасники АТО, а також військовослужбовці та представники силових структур, визначать найсильнішого на футбольному полі.

Олег Собуцький про турнір: 

Ідея провести такий турнір виникла не сьогодні. Ми разом зі збірною ветеранів багато їздимо Україною і на власні очі бачили, наскільки важко нині хлопцям, чим вони жертвують, захищаючи нас із вами. Головне, що хлопці, які виконують обов’язки у зоні АТО чи перебувають на ротації, матимуть психологічне розвантаження, зможуть грати в улюблений вид спорту та в чесній боротьбі визначатимуть найсильнішого.

 

У першому Відкритому чемпіонаті України Героїв АТО братимуть участь 44 команди, які представляють різні підрозділи Міністерства оборони, Національної гвардії, Національної поліції, Управління державної охорони та спілки ветеранів АТО. Вони розподілені на п’ять груп за географічним принципом: зона «Північ» (10 команд), зона «Південь» (11 команд), зона «Центр» (6 команд), зона «Захід» (10 команд) і зона «Схід» (7 команд).

Особливістю турніру є те, що в заявці команд на сезон із 30 гравців щонайменше 20 мають бути з відповідними посвідченнями учасників АТО, у заявці на матч із 18 гравців 13 мають бути учасниками АТО. Усі інші мають бути просто військовослужбовцями чи працівниками інших силових структур.

Згідно регламенту, із квітня по вересень змагання проходитимуть у два кола, опісля в середині жовтня 12 найкращих команд зберуться на кілька днів у Києві, де і визначать переможця.

Мирон Маркевич:

Започаткований нами турнір буде винятковим – він об’єднає десятки команд з різних регіонів, матиме високу спортивну складову і, що найголовніше, буде повністю віддалений від політики чи політиків. Нам не потрібні скандали та вияснення стосунків. Лише футбол, спілкування та позитивні емоції від спільних зустрічей.

Читайте також