Суарес покусав Реал. Барселона вийшла в фінал Кубка Іспанії

23:52, 27 лютого 2019

Ліонель Мессі видав інопланетну гру в минулому турі Ла Ліги проти Севільї. Звичайно, що лідер і один з найкращих гравців світу, на відміну від першого кубкового поєдинку проти Реала, був у старті. А Барса навіть на Сантьяго Бернабеу і навіть попри 1:1 в домашньому матчі, вважалася фаворитом чергового Ель Класико.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Початок гри – непритаманний Ель Класико. Обмаль моментів. Дуже багато стиків. Утім, арбітр Хосе Санчес Мартінес примудрявся гасити пристрасті без жовтих карток (хоча Ракитич за фол проти Каземіро здається заслужив).

Лише в середині тайму –  дуже гаряче біля воріт Барселони. Регілон запресингував Семеду (лівий захисник, що зараз виграє конкуренцію в Марсело, взагалі був дуже активним і ефективним на початку гри), м’яч перехопив, а Вінісіус отримав реальну гольову можливість – Тер Штеген вчасно вийшов з воріт і зумів завадити забити. Але це ще не все – нова помилка Барси – шульга Альба не зміг з правої ноги винести м’яч, і пощастило каталонцям, що вже Васкесу бити було незручно.

Куди комфортніше було забивати Бензема… Ця атака розпочалася з дикої помилки Піке. Центральний захисник пішов уперед і потрапив у полон. Каземіро в нього м’яч забрав і одразу віддав гострющу передачу вперед на Вінісіуса. Удар бразильця заблокував Лангле. А от Бензема після рикошету від захисника опинився просто сам на сам із Тер Штегеном. Забивай, якщо ти сильний форвард. Не забив – воротар Тер Штеген – класніший.

Але і німецький воротар Барси не врятував би, якби Вінісіус не згаяв черговий момент. І який момент! Знову атаку розігнав Каземіро, ідеальну передачу з флангу на бразильця вирізав Регілон, але Вінісіус закрутив м’яч вище ближньої дев’ятки воріт Барселони.

Дуже незвичайне Класико. У першому таймі майже без гострих моментів у Барселони, а ті вдалі атаки, що були, не закінчувалися ударами. Мессі грав достатньо глибоко і без гольових шансів. Натомість у Реала найяскравіші гравці – Регілон і Каземіро.

Але після перерви Барселона згадала, що саме їй треба забивати. Вінісіус у першому таймі 5 разів бив по воротах Барси без жодного зиску, а Суаресу для голу вистачило першого-ліпшого моменту. Дембеле прострілив – Суарес випередив Рамоса і боляче вкусив Реал. 0:1!

Мадридці звичайно і не думали здаватися. Ніякого шоку – одразу побігли відігруватися. Удар Крооса –  вище. Каземіро після штрафного бив головою – теж повз ворота. Знову класно зіграв Регілон – обіграв Семеду, дуже гостро прострілював, але Васкес не зміг дотягнутися до м’яча в боротьбі з Альбою і Лангле.

А який класний сейв вдався Тер Штегену в середині тайму! Чудово зіграв Вінісіус – знову розкрутив бідного Семеду, Регілон (так, знову він!!!) відгукнувся на подачу з флангу. Але стрибок Тер Штегена був неперевершений.

Знову перформанс Вінісіуса. Тепер постраждав не лише Семеду, а ще й Піке. Але забити бразилець знову не зміг. Удар, рикошет від Семеду і лише кутовий…

Класно грав Реал. Чудово атакував. А забила Барселона. Семеду помстився всім, хто його ображав. Розігнав атаку, віддав на Дембеле, француз прострілив і інший француз Варан зрізав м’яч у свої ворота. 0:2, що практично нівелювали шанси Реала.

Photo Getty Images

А остаточно їх зруйнував Суарес. Каземіро наступив на ногу уругвайцю в штрафному майданчику. Мессі поступився правом виконати пенальті Суаресу. І той, ніби знущаючи, паненкою закинув м’яч у ворота мадридців.

Це був сотий матч Ернесто Вальверде за Барселону. Дуже щасливий для тренера каталонців. Кубкова дуель за Барсою (і можливо вона увійде в різноманітні хіт-паради). Але попереду чемпіонат і сто перший матч Вальверде – знову проти Реала на Сантьяго Бернабеу. 2 березня Ель Класико може подарувати нові емоції.

Читайте також про драматичну історію Луки Модрича. 

 

Читайте також