Суд у Лозанні повідомляє: Україна запропонувала два шляхи вирішення суперечки зі Швейцарією

12:35, 16 грудня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Спортивний арбітражний суд Лозанни (англійська абревіатура CAS) повідомив про початок розгляду справи Україна проти УЄФА та Асоціації футболу Швейцарії.

LAUSANNE, SWITZERLAND/Photo by Miguel Villagran/Bongarts/Getty Images

Нагадаємо, апеляція української сторони стосується рішення, прийнятого Апеляційним органом УЄФА 25 листопада 2020 р. (оскаржуване рішення). В ньому запланований, але незіграний матч Ліги націй УЄФА 2020/21 між Швейцарією та Україною у Люцерні 17 листопада 2020 року увінчався присудженням технічної поразки команді Шевченка.

Цитата з листа CAS

У день матчу органи охорони здоров’я в Люцерні вирішили помістити всю делегацію збірної України на обов’язковий карантин, внаслідок чого матч не міг відбутися за початковим розкладом. У своєму зверненні до СAS Україна просить скасувати оскаржуване рішення.

Запропоновані шляхи вирішення проблеми:

  1. Розглянути питання про перенесення АБО
  2. Скасувати рішення про визнання матчу недійсним і вирішити результат поєдинку жеребкуванням, проведеним адміністрацією УЄФА.

Триває процедура арбітражу CAS. Сторони обмінюються письмовими поданнями. Арбітражна комісія буде призначена у найближчі дні

Українські фахівці та журналісти не надто вірять у перемогу України в цьому питанні, але УАФ вирішила йти до кінця. Перший віцепрезидент УАФ Олег Протасов закликав не чекати на рішення швидко. На його думку, розгляд справи затягнеться щонайменше до весни 2021 року.

Читайте також: Все вирахували! Аналітичний портал розкрив шанси Шахтаря та Динамо у Лізі Європи

Читайте також