Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Нічия Динамо та перемога Шахтаря скоротили відставання України від найближчих конкурентів

11:32, 19 лютого 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Почали потроху наганяти

Нічия Динамо у матчі з Брюгге та перемога Шахтаря над Маккабі Тель-Авів у 1/16 фіналу Ліги Європи принесли Україні 3 пункти. За конвертацією таблиці коефіцієнтів УЄФА це дорівнює 0,6 бала.

Скріншот, УЄФА

Тож Україна скоротила відставання від своїх найближчих конкурентів. Тепер між нашою країною і Шотландією, яка посідає 11-ту сходинку, 0,325 бали (було 0,425). Відставання від Австрії, яка обіймає 10-те місце, скоротилося з 4,125 до 3,525!

Дуже важливо в першу чергу наздогнати Шотландію, у них у грі залишився лише Рейнджерс. Але команда Стівена Джеррарда дуже вдало провела свій перший поєдинок 1/16 фіналу. Вони на виїзді перемогли бельгійський Антверпен з рахунком 4:3.

Цей євросезон Україна розпочала з 12-го місця, і якщо вона на ньому залишиться, це позбавить її прямої путівки до групового етапу Ліги чемпіонів за рік – у сезоні, що почнеться 2022 року… Щоби цього не сталося, по закінченні цього сезону Україна має бути не нижче 10-ї сходинки. Або можуть бути певні варіанти, коли ми зможемо захистити свою квоту, навіть посівши 11 місце.

Читайте також: Відсутність сміливості, втрати м’яча і повільна гра. Луческу пояснив, що завадило Динамо перемогти Брюгге та Занесло не туди. Вихованець Шахтаря поїхав підкрювати російський чемпіонат

Читайте також