Таке можливо не тільки в УПЛ. Гент ще може зіграти у єврокубках

14:08, 09 червня 2019

Історія ну дуже схожа на українську. Гент все ще має шанси зіграти у Лізі Європи. Команда Романа Яремчука, Романа Безуса та Ігоря Пластуна фінішувала за межахи єврокубків та поступилась у фіналі Кубка, тому за турнірним принципом мала би залишитись без єврокубків. Однак виникли певні нюанси, які можуть дозволити українським легіонерам Гента все ж зіграти у Лізі Європи.

За інформацією zbirna.com, переможець Кубка Бельгії першоліговий Мехелен може бути відсторонений від участі у Лізі Європи наступного сезону. Справа в тому, що команду ще взимку підозрювали в участі у матчах із фіксованим результатом. Зокрема йдеться про те, що є офіційне рішення, в якому професійна ліга Бельгії визнала участь Мехелена у договірних матчах сезону 2017/2018, підкупі арбітрів і гравців-суперників. Тому навіть попри чемпіонство у Першій Лізі Бельгії команда буде недопущена до Ліги Жупіле і залишиться у нижчому дивізіоні на наступний сезон + розпочне його із -12 очок.

Більше того, санкції стосуються і участі команди у Лізі Європи. Тобто тепер Стандард, який фінішував третім, одразу гратиме у груповому раунді Ліги Європи, замість Мехелена. Антверпен розпочне свою єврокубкову кампанію із третього раунду кваліфікації, а Гент стартуватиме із другого. Мехелен ще може подати апеляцію, однак величезна доказова база щодо участі клубу у матчах із фіксованими результати зводять шанси успіху апеляції практично до нуля.

Читайте також