Тарас Степаненко: Мій перший гонорар був 650 гривень

17:19, 30 березня 2021
ПРОГНОЗИ

Один із найвідоміших сучасних футболістів України – Тарас Степаненко. 32-річний півзахисник і віцекапітан Шахтаря 8 разів вигравав Чемпіонат України та 4 рази ставав володарем Суперкубка України. Вже понад 10 років він виступає за національну збірну України. Шлях до тріумфу був не з легких, про що Тарас і розповів в інтерв’ю.

Пряма мова:

Батьки не завжди були задоволені моїм вибором. Іноді мені забороняли ходити на тренування, караючи за погані оцінки. Я тоді чітко розумів, що моя успішність у школі по замовчуванню означає більше свободи у спорті. Мало хто знає, але вперше мама прийшла на мій матч, коли мені було 14. На той час я вже кілька років активно займався футболом.

Мій перший гонорар — 650 гривень, я витратив на подарунок мамі. В той час на її плечі лягало моє фінансування: одяг, харчування, проїзд. Після першої зарплатні вона сказала: «Давай це буде твій місячний бюджет». Так я почав дбати про себе самостійно.

Моя перша офіційна гра за Шахтар відбулася в Суперкубку. Тоді ми виграли з рахунком 7:1. Ви знаєте, я можу порівняти це відчуття з першим польотом за кордон. Коли я полетів до Туреччини, то все фотографував: пальми, людей, їжу. Так і тут. Начебто все таке ж, але водночас — абсолютно інакше. Починаючи від того, як футболісти готують бутси до гри та закінчуючи самим футболом.

Я дуже люблю стабільність. За кар’єру я зіграв багато хороших матчів і при Луческу, і при Фонсеці, і при Каштру. Незалежно від тренера, я завжди намагаюся бути на високому рівні. Як постійно говорив Мірча Луческу: Вибратися на вершину — це одна справа. Інша — на ній протриматися.

Помилитися аби виграти — новий спецпроєкт головного меценату українського спорту Parimatch та видання Na chasi. У межах проєкту представники українського спорту, розповідають про те, з чим свого часу не впоралися, та які життєві уроки засвоїли зі своїх невдач.

Читайте також