Тейшейра: Хочу стати хижаком і багато забивати

16:10, 02 серпня 2018

Автор: Ірина Козюпа

Максим Тейшейра – перший французький легіонер в історії Олімпіка.

Півзахисник розповів FootballHub, яке прізвисько йому дали в команді і чому в Україну не варто їхати з дівчиною.

Фото автора

Я приїхав у команду на перегляд і показав себе. Зі мною підписали контракт на три роки. Я хотів виступати закордоном і отримати новий досвід.

Про Україну до свого приїзду я знав не багато. Чув про Динамо і Шахтар, які грають у Лізі чемпіонів. Знав, що Київ – це велике і красиве місто зі своєю історією.

На початку я думав, що буде важко адаптуватися у команді. Але мені дуже допомагає перекладач. Гравці прийняли мене, як свого. Я добре себе почуваю в Олімпіку. Навіть не думав, що так може бути.

Я технічний і швидкий гравець. Намагаюся стати хижаком, бути злим і багато забивати.

Мені подобається працювати з Романом Санжаром. У тренера є ідеї та філософія гри. Поки я намагаюся адаптуватися до неї. Можу грати під нападником та на флангах.

За юнацьку збірну Франції виступав разом з Люкою Ернандесом і Кінгслі Команом. Вони вже в той час виділялися. Ернандес так само сильно кричав, коли падав. Але обидва були великими професіоналами і досягли успіху.

Збірна Франції грала дуже дисципліновано на Чемпіонаті світу. Попереду команда була гострою та ефективною. Зараз це найважливіше у футболі. Золотий м’яч отримують саме ефективні гравці.

 

В Україну я приїхав сам. Але я дуже прив’язаний до своєї сім’ї. Моя мама і сестра приїжджатимуть до мене в гості. Живу в готелі поки не знайшов собі квартиру. Намагаюсь зосередитися на футболі.

В Україну не треба приїжджати з дівчиною. Українки дуже красиві. Я жартую.

Не маю ніяких особливих хобі. Люблю займатися в залі. Я ще я сплю, як старий. Люблю погуляти по місту. Київ мені дуже сподобався.

Мені вже дали нікнейм у команді. Називають Стефен Каррі. Кажуть, що я схожий на баскетболіста. Мені подобається баскетбол, хоча граю я погано. Ще називають «конопатий» через мої веснянки.

Хочу якнайшвидше вивчити мову. Братиму уроки тричі на тиждень. Можу сказати – спасибо, извини, добрый, хорошо, как дела, отлично, спокойно, конопатый, да, нет, один, два, три, четыре, пять, шесть, семь.

Француз ще не встиг дебютувати за Олімпік. Але його вже називають другим Мохою.

Я ним займався, – каже генеральний директор Олімпіка Олексій Антонов.З самого початку говорив, що хочу цього гравця до нас у клуб. І моїми молитвами він опинився у нашій команді. Я бачив у нього потенціал. Пропонували його і ще кількох хлопців, але ми зупинили свій вибір на Максимі.

Його агент говорить, що він буде кращим за Моху. Але ми скептики і на все дивимося своїми очима. Нам не потрібні чиїсь думки. По чемпіонату побачимо, як він себе покаже.

Читайте також