ТОП-5 найважливіших бразильців в історії АПЛ. Серед них два ексгравці Шахтаря

15:51, 14 квітня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Бразильське видання UOL опублікувало список найважливіших бразильців в історії англійської Прем’єр-Ліги.

На п’ятій позиції у цьому рейтингу опинився ексгравець Шахтаря Вілліан.

Вілліан – той гравець, якого хочуть мати всі. Після стількох років у Шахтарі йому вдалося завоювати місце в Челсі та повагу фанатів в Англії. Він двічі ставав чемпіоном Англії та вигравав Лігу Європи, а також обирався гравцем року в Челсі
Photo by Clive Mason/Getty Images

Четвертим став Жуніньйо Пауліста. 

Він виступав у Мідлсбро, з яким в сезоні 1996/97 дійшов до стадії фіналу в Кубку Англії та Кубку Ліги, але в обох програв. Потім Пауліста перейшов до Атлетико, там на нього чекала оренда спочатку в колишньому клубі з Північного Йоркшира, а потім у Бразилії (Васко да Гама та Фламенго). У 2002 році бразилець повернувся до Мідлсбро, з яким у сезоні 2003/04 виграв Кубок Ліги (перший і поки єдиний в історії англійського клубу).

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

На третій позиції рейтингу опинився основний голкіпер Ліверпуля Аллісон Беккер.

Разом з клубом він вже досяг великих висот у 2019-му році: перемога в Лізі Чемпіонів, у Суперкубку УЄФА та у клубному Чемпіонаті Світу. І тут немає більше чого додати.

Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Другим у цьому списку став ще один ексгравець Шахтаря Фернандіньйо.

Нині футболіст виступає у Манчестер Сіті і є основним гравцем команди. Однією з найкращих рис футболіста є його універсальність, що неодноразово підкреслював Гвардіола. Разом з Містянами Фернандіньйо вигравав: тричі АПЛ, п’ять разів Кубок Ліги, двічі Суперкубок Англії та одного разу Кубок Англії.

Photo by Michael Steele/Getty Images

Очолює цей рейтинг ексгравець Арсенала Жилберто Сілва.

Він не досяг таких висот, як Аллісон та не має стільки трофеїв, як у Фернандіньйо. Однак, бразильський півзахисник допоміг Канонірам здобути чемпіонство АПЛ у 2004-му році, а також двічі перемогти у Кубку та Суперкубку Англії.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Читайте також: Нещастя Барселони. Доведеться залишити Чемпіона Світу, бо він нікому не потрібен

Читайте також