Тренерський дует, баварське серце або пенсіонер. Хто очолить Баварію?

14:08, 04 листопада 2019

Після нищівної поразки від Айнтрахта (1:5) в останньому турі Бундесліги керівництво Баварії все ж зважилося звільнити Ніко Ковача з посади головного тренера команди.

Баварія шукає нового наставника, а німецькі медіа вже активно аналізують можливі кандидатури. Видання Kicker пише про те, що на 2 найближчі матчі команду точно виведе помічник Ковача Хансі Флік (який також був помічником Йоахіма Льова у збірній Німеччини). Але чи отримає він більше шансів проявити себе — залежить від самого Фліка.

Серед тих, хто зараз сидить без роботи, говорять про Массіміліано Аллегрі, Жозе Моурінью та Арсена Венгера, але в кожного з них є мінуси. Аллегрі не розмовляє німецькою. Венгера у Німеччині називають пенсіонером, який вже не здатен працювати у такому великому клубі, як Баварія. А зірковість Моурінью може затьмарити зірковість самого клубу (на цьому наголошував навіть президент Баварії Улі Хенес).

Видання Bild підкинуло варіант із призначенням тренерського дуету Хансі Флік — Мірослав Клозе. Легендарний німецький бомбардир зараз працює із 19-річними гравцями Баварії. Набиратися досвіду в роботі з першою командою йому може допомогти Флік.

Розглядається також кандидатура Ральфа Рангніка, але в нього є чинний контракт із Лейпцигом. Подібна проблема і з Еріком Тен Хагом з Аякса. Про Тен Хага пишуть, що він створений Баварією і для Баварії, адже нідерландець працював із другою командою мюнхенців з 2013-го по 2015-й роки. Саме Тен Хаг є лідером у голосуванні на сторінці видання Bild.

Нинішня ситуація Баварії нагадує весну 2019-го року, коли за тренерства Юргена Клінсмана мюнхенці програли Вольфсбургу 1:5 та Барселоні 0:4. Клінсмана звільнили, рятувати результати та підготувати команду до приходу Луї Ван Гала покликали Юппа Хайнкеса. Зараз Хайнкесом для Баварії має стати Флік.

Читайте також: Кадрова катастрофа? Манчестер Сіті без групи основних на головний матч півріччя.

Читайте також