Трубін тягнув, але Шахтар пролетів! Інтер вбиває надію гірників на єврокубки. ВІДЕО

21:39, 24 листопада 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Ще один представник від України пролітає повз євровесну.

Гірників перед матчем на Сан-Сіро влаштовував лише один результат у цій зустрічі – перемога. Програш та нічия позбавляли український клуб шансів на євровесну. Тому Роберто Де Дзербі випустив у стартовому складі усіх найсильніших гравців, які були у його розпорядженні. Після травми відновився Педріньйо і з перших хвилин вийшов у матчі з Інтером. Утім, в цій зустрічі Де Дзербі не міг розраховувати на Ісмаїлі, Алана Патріка та Судакова.

Господарі поля з перших хвилин почали тиснути на свого суперника і високо пресингувати. На 12-й хвилині супермомент змарнував Барелла. Півзахисник Інтера завдавав удару з декількох метрів від воротарського майданчика. На щастя для гірників, м’яч пройшов вище воріт.

Гравці Шахтаря втримали стартовий натиск Інтера і ближче до середини першого тайму навіть спробували створити свій момент. Педріньйо вивів Фернандо віч-на-віч із голкіпером, але переграти Хандановича йому не вдалося. Та все ж навіть якби нападник гірників забив, то гол не був зарахований (гравець перебував у невеличкому положенні поза грою).

У середині тайму міланці влаштували справжню навалу на ворота Трубіна. Спочатку після подачі з кутового Раноккія виграв повітря у Вітао та завдав удару головою – м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Вже у наступній атаці Інтер забив. Дарміан отримав розрізну передачу і прострілив з правого флангу на дальню стійку, де перебував Перішич. Хорват прийняв м’яч і другим дотиком прошив Трубіна. Однак арбітр не зарахував це взяття воріт, адже Дарміан перебував у мінімальному офсайді.

За хвилину гірники самі привезли момент на власні ворота. Трубін віддав передачу на лінію штрафного майданчика на Степаненка. Капітана Шахтаря швидко обікрали Барелла та Чалханоглу  і турецький півзахисник відпасував на Джеко. Нападник Інтера опинився абсолютно сам перед воротами Трубіна, та не зміг переграти нашого голкіпера – фантастичний сейв українця. Ще за мить Трубін знову врятував свою команду від пропущеного м’яча. Джеко після розкішної подачі з близької відстані головою розстрілював ворота Шахтаря. Але український голкіпер в ефектному стрибку парирував удар. На 36-й хвилині Трубін впорався з іще одним виходом сам на сам. Українець дуже вчасно вийшов з воріт і скоротив кут обстрілу для Мартінеса, який змарнував чергову супернагоду Інтера.

Саме завдяки Трубіну гірники пішли на перерву за рахунку 0:0. Утім, такий рахунок не задовольняв Шахтар.

Loading...

По перерві ситуація на футбольному полі не надто змінилася. Інтер йшов уперед і на 57-й хвилині навіть забив. Мартінес після закидання з флангу в дотик злету нарешті пробив Трубіна. Утім, після перегляду відеоповтору було чітко помітно, як нападник Інтера руками відштовхнув на газон Матвієнка. Тому і це взяття воріт не було зараховано.

На 61-й хвилині господарі нарешті досягли свого. Перішич прорвався по лівому флангу і виконав подачу до штрафного майданчика, куди увірвався Дерміан. Півзахисник обробив передачу і другим дотиком пробив по воротах, але під удар підставився Марлон. Від захисника Шахтаря м’яч відлетів до лінії штрафного майданчика, де першим на підбиранні опинився Джеко. Боснійський форвард в дотик розрядив потужну гармату точно у кут воріт – без шансів для Трубіна – 1:0. Цього разу підстав для скасування гола не було.

Ще за 5 хвилин Джеко оформив дубль. Перішич з лівого флангу виконав передачу-цукерочку на дальню стійку точно на боснійського нападника. Джеко, який дуже просто виграв повітря у Матвієнка, лише залишалося підставити голову – 2:0.

Де Дзербі кинувся виправляти ситуацію і випустив Бондаренка, Мудрика та Марлоса. І на 82-й хвилині Шахтар створив свою найкращу нагоду у цій зустрічі. Соломон обіграв на лівому фланзі двох гравців Інтера, віддав поперечну передачу до штрафного майданчика на Марлоса. Той продовжив далі на Додо і вже захисник гірників з декількох метрів пробивав по воротах. М’яч після удару бразильського оборонця влучив у стійку і вийшов за межі поля.

Наприкінці зустрічі Інтер міг забивати третій м’яч. Сенсі з меж штрафного майданчика злету стріляв у ближню дев’ятку, але Трубін відбив на кутовий.

Шахтар програє Інтеру 0:2 і втрачає будь-які шанси на потрапляння бодай до Ліги Європи. Після 5-ти турів гірники останні у групі D і мають один бал. Найближчий конкурент має на 5 очок більше за один тур до кінця групового етапу. Тож, ще один український пролітає повз євровесну.

Читайте також: Великі гроші за вінгера. Шахтар піде на трансферний рекорд заради зірки Серії А?

Читайте також