Три матчі – сім голів. Голанд знову забиває за Дортмунд. Двічі!

18:19, 01 лютого 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Дортмундська Боруссія у 20-му турі Бундесліги приймала Уніон Берлін, 11 команду чемпіонату.

Loading...


Новачок Ерлінг Голанд вперше вийшов в основі. До цього норвежець двічі розпочинав із лавки запасних, причому надуспішно: хет-трик у ворота Аугсбурга і дубль у домашньому поєдинку з Кельном.

Рекорд Санчо

Гості першими провели потужну контратаку, але Бюлтер не дістав м’яч після прострілу з правого флангу, у підкаті загальмувавши об Бюркі. А от Боруссія домоглася свого вже на 13-тій хвилині. Джейдон Санчо вбіг до штрафного майданчика, змістився під удар правою і пробив. Оточення в особах чотирьох оборонців зіграло свою роль. Від ноги одного з них, Андріха, м’яч рикошетом і залетів за спину голкіпера Уніона.

Англієць став першим футболістом в історії Бундесліги, який зміг забити 25 м’ячів до свого 20-річчя.

Шостий м’яч Голанда

Після гола Санчо вшанував пам’ять загиблого Кобі Браянта, показавши пальцями цифри його ігрового номера – 24. Невдовзі свого шансу дочекався Голанд. Друга хвиля атаки після кутового, м’яч опинився у Брандта, той дуже потужно прострілив з правого флангу і норвезький вундеркінд замкнув на дальній стійці, випередивши оборонця Фрідріха – 2:0.

До кінця тайму домінування господарів було помітним як за рахунком, так і за моментами. У берлінців згадується лише нагода Шлоттербека. Центральний захисник спробував замкнути навіс зі штрафного, однак пробив вище воріт.

По перерві господарі мали забивати одразу – голкіпер Уніона Гікевич вибив просто в ноги Санчо, але англієць не зміг влучити у ворота після того, як перекинув м’яч над невдахою. Гості спробували уважніше контролювати м’яч і тиснути на Боруссію насамперед психологічно. Адже Уніон знає, як перемагати дормундців. У 3-му турі вдома вони обіграли нинішніх суперників з рахунком 3:1. Дуже небезпечно пробивав Бюлтер – нападник лише трохи не влучив у площину.

Розгром

Відповів на це Голанд. Він чудово відкрився на пас на хід, отримав м’яч, прокинув його собі, але був збитий голкіпером і заробив пенальті. Вирок чітко реалізував Ройс, хоч винуватець епізоду Гікевич і вгадав напрям польоту м’яча – 3:0. Вітсель в наступній атаці довів перевагу Дортмунда до вже безсумнівних 4:0. Тож все стало зрозуміло до 70-тої хвилини матчу. Голанда це не заспокоїло. Норвежець оформив дубль на 76-тій. Приємно, що не змарнував другий у матчі чудовий асист Брандта – п’ятою!

Сігнал Ідуна Парк оплесками проводжав юнака після гола на лавку запасних. 5:0 – Боруссія у третьому матчі поспіль з Голандом у складі забиває аж 5 м’ячів! Цей результат дозволив дортмундцям піднятися на третє місце у турнірній таблиці. Після 20 турів у Боруссії 39 очок. Від проміжного лідера, Баварії, її відділяє одна перемога.

Читайте також: Вест Гем Ярмоленка хотів повернути суперника збірної України. Вірус усе зіпсував

 

Читайте також