Циганков рятує Україну. Фейл Трубіна ледь не перетворився на поразку збірної у матчі з Бахрейном

22:03, 23 травня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Неідеальний вечір

Андрій Шевченко у матчі з Бахрейном продовжив експериментувати зі складом. У старті на поєдинок з острівною державою тренер українців випустив такий варіант гравців:

Перша половина гри не подарувала вболівальникам жодного небезпечного моменту

Найбільше запам’яталася організованість бахрейнців у захисті і невимушені помилки українців. Одна з таких – обрізка Кривцова, яку захисник Шахтаря “виправив” ціною жовтої картки.

Після перерви тренер збірної України кинув у бій Циганкова, Довбика та Судакова, які змінили Зубкова, Бєсєдіна та Степаненка

Заміни оживили гру. Моменти біля воріт Лутфалли. Двічі міг забивати Марлос! У першому випадку півзахисник українців змарнував класний пас від Миколенка, пробивши з лінії воротарського майданичка гостей вище воріт. Друга спроба Марлоса була кращою, але м’яч після удару вінгера в дальній кут полетів точно у руки Лутфаллі.

Мав забивати на 68 хвилині Довбик. Нападник СК Дніпро-1 після передачі Марлоса вийшов віч-на-віч з голкіпером гостей, обіграв його і з гострого кута схибив – м’яч влучив у стійку і полетів за межі поля.

За марнотратство українці покарали самі себе. На 73 хвилині необдуманий вихід Трубіна завершився фолом на півзахисникові Бахрейну Аль-Хумайдана – пенальті. Одинадцятиметровий ударом у стилі Антоніна Паненки знущально реалізував Саєд Саїд – 0:1!

Забитий м’яч порадував бахрейнців, які сіли у захист боронити сенсаційний результат, огризаючись контратаками. Лутфалла відбив небезпечні удари Циганкова та Шапаренка, а потім Саєд Саїд змарнував нагоду оформити дубль. Судаков обрізався в центрі поля, Караваєву віддали передачу за спину, куди увірвався Саєд Саїд. Вінгер Бахрейну, вийшовши віч-на-віч із Трубіним, пробив поруч зі стійкою воріт українців.

Врятуватися збірній України в цьому матчі все ж вдалося. Вже у компенсований до другого тайму час дуже сильний простріл Довбика з флангу примудрився замкнути Віктор Циганков. Динамівець упіймав м’яч на висоті коліна і грамотно закрив дальню стійку – 1:1.

Нічия – результат, з якого не варто робити трагедію, але Андрію Шевченку точно буде над чим подумати.

Читайте також: Шок для Іспанії? Рамос може відмовитися від виступів за збірну на Євро

Читайте також