Україна – Албанія U-17. Нова збірна Петракова знову перемагає

18:55, 16 листопада 2019

Збірна України, вік гравців до 17 років, бере участь у відбірному турнірі до Євро-2020, що відбудеться в Естонії з 21 травня по 6 червня наступного року.

Сам кваліфікаційний турнір для українців, його перший етап, триває зараз у Португалії. У другому матчі квартету наші грали з Албанією.

Фото УАФ

До перерви забити не вдалося жодній із команд, але загальну безсумнівну перевагу мала саме українська збірна – щодві хвилини українці створювали небезпеку біля воріт суперника: 7 кутових, із 7-ми ударів тричі летіло у площину воріт. Тричі албанці блокували спроби номінальних господарів. Кілька своїх шансів змарнував динамівець Назар Волошин. Але підсумок першого тайму – сумні нулі на табло.

Лише на 57-ій хвилині форвард Карпат Дмитро Шостак зміг втілити перевагу українців у гол! А наприкінці матчу подвоїв перевагу українців захисник Шахтаря Марк Мампасі. І це при статистиці ударів по воротах – 17:1.

Тож, 2:0 – це вже другий поєдинок українців у 8 групі кваліфікації, і вдруге вони виграють з таким рахунком. Спочатку підопічні Петракова здолали однолітків з Грузії 2:0 (теж у другому таймі забивали Волошин та Очеретько). Заключний матч українці проведуть 19 листопада з господарями етапу – португальцями, котрі сенсаційно не змогли забити грузинам – 0:0.

До елітного раунду вийдуть дві найсильніші команди кожної з 13-ти груп і чотири кращі збірні, що посядуть треті місця (за результатами матчів із двома лідерами свого квартету). Наша збірна вже там. Боротьба продовжиться у березні 2020 року.

В елітному раунді всі учасники будуть розподілені на вісім груп. Їхні переможці та сім кращих других команд (за результатами зустрічей з першою та третьою збірними своєї групи) вийдуть до фінальної стадії, де приєднаються до господаря Євро — Естонії.

Читайте також: Україна — Словенія U-19. Нічийна битва за місце на Євро

Враження футболістів від виступу молодіжної команди Ротаня дивіться тут

 

Читайте також