В Англії назвали найдорожчий клуб Прем’єр-Ліги

16:42, 03 травня 2019

Вчені з університету Ліверпуля провели власне дослідження і з’ясували, який же клуб є найдорожчим в Англійській Прем’єр-Лізі.

За даними дослідження, Манчестер Юнайтед втратив першу сходинку рейтингу найдорожчих клубів Англії, поступившись Манчестер Сіті.

Творцем рейтингу став центр досліджень спортивного бізнесу Університету Ліверпуля. Вчені брали за основу розрахунку дані про: прибуток, одноразові видатки, чисті активи, трансфери гравців за останні 3 роки, контроль за заробітною платою та прибуток від проданих місць.

Результати дослідження показали, що вартість Манчестер Сіті оцінюється у 2,36 мільярда фунтів, що майже на 400 мільйонів більше, ніж торік.  Друге місце посів Манчестер Юнайтед, який ще у минулому році був лідером рейтингу. Вартість Манкуніанців оцінювалася у 2,5 мільярда фунтів, але зараз впала до позначки 2,1 мільярда. Третю сходинку посів лондонський Тоттенгем, який трохи не добрав до двох мільярдів фунтів. Вартість Тоттенгема склала 1.8 мільярда фунтів.

Перша сімка рейтингу виглядає так:

Манчестер Сіті — 2,36 млрд. фунтів

Манчестер Юнайтед — 2,1 млрд. фунтів

Тоттенгем — 1.8 млрд. фунтів

Ліверпуль — 1,6 млрд. фунтів

Челсі — 1,6 млрд, фунтів

Арсенал — 1,4 млрд. фунтів

Бернлі — 0,4 млрд. (зацініть різницю між 6 та 7 клубом!)

Загалом, повна вартість усіх клубів АПЛ склала 14,7 мільярда фунтів. Це на 1,6 відсотка менше, аніж було торік. Сума вартості клубів із топ-6 Прем’єр-Ліги складає 74% від загальної вартості усіх клубів. Фінансова різниця одразу помітна, якщо подивитися на прірву між шостим і сьомим місцями.

Читайте також: Мбаппе отримав тривалу дискваліфікацію.

Читайте також