Валенсія зухвало принизила крутість Бетмена

15:47, 22 березня 2019

Компанія DC Comics, яка володіє правами на Бетмена, подала позов проти Валенсії через новий логотип іспанського клубу. Про це пише видання El Confidencial.

Валенсія нещодавно відсвяткувала своє 100-річчя і з такої нагоди валенсійці вирішили оновити клубну емблему. Нинішній кажан Валенсії дуже сильно нагадує символ відомого героя коміксів та фільмів — Бетмена.

DC Comics вже подала свій протест до відомства з інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO) із вимогою заборонити Валенсії використовувати такий логотип. Попередня їхня спроба гарантувати собі авторство подібних лого провалилася.

У клубі вже відреагували на скаргу досить емоційною заявою:

Валенсія не припинятиме використання логотипу кажана, оскільки у світі немає комерційних брендів, які мають ексклюзивні права на кажанів. У ті далекі часи, коли наш клуб грав з кажаном на грудях, вони там у себе в Америці ще ганялися за бізонами. Ми абсолютно впевнені, що наш логотип не змінять і тут не буде ніяких юридичних наслідків.

Вперше, кажан з’явився на футболках Валенсії у 1919-му році, а персонаж відомого комікса лише у 1939-му році.

До того ж кажан є символом самого міста Валенсія. Також цей логотип використовується багатьма валенсійськими командами, зокрема Леванте.

Читайте також: Гравець збірної України ледь не опинився у Спартаку

Читайте також