VAR революція у Примері. Вражаюча статистика

12:02, 05 квітня 2019

Система VAR здійснює справжню футбольну революцію. Не так давно вболівальники захоплювались роботою нововведення у матчах Ліги Чемпіонів, а тепер про вплив VAR заговорили в Іспанії.

Зокрема, в Іспанії говорять, що впровадження системи відеоповторів позначилось на факторі домашнього поля. Часто раніше можна було зустріти термін “домашнє суддівство”, він стосувався не лише Примери, а й усіх європейських чемпіонатів. Коли арбітри дещо лояльніше ставляться до гравців команди-господарів. Але зараз із наявністю можливості переглянути повтор епізоду тиск на арбітрів зменшився.

За підрахунком іспанських ЗМІ, цього сезону відсоток домашніх перемог у чемпіонаті сягнув історичного мінімуму. 41% команд, які грали свої матчі вдома здобули перемогу. Таке вперше із 1980-го року. Для порівняння, минулого сезону аналогічний показник дорівнював 47%. Рекорд домашніх перемог в Іспанії був зафіксований у 1933-34 роках. Тоді господарі вигравали 78% матчів. Щоправда у той час команди робили все, аби суперник почував себе в гостях максимально некомфортно. Моментами доходило навіть до неприємних запахів у роздягальні та жахливих гостьових лав на стадіоні.

А ось порівняння чинної турнірної таблиці і тієї, яка б була зараз за відсутності системи VAR.

Домашнє суддівство та інші можливі чинники, які раніше впливали на результат матчів із впровадженням сучасних технологій зводяться до нуля.

Читайте також