Ліверпуль не обіграв Вест Гем. Тягар лідерства все важчий

23:50, 04 лютого 2019

Втрати Ліверпуля у стартовому складі в особах Хендерсона, Ловрена та Вейналдума не виглядали загрозливо. Насамперед з огляду на суперника. Не сказати, що Вест Гем Пеллегріні – прохідна команда. Наставник господарів вже давно відчуває кадровий голод, ще й Арнаутович (хоч як його не сватали у склад на цей матч) відновитися від травми кісточки не встиг.

Останні чотири зустрічі завершилися з рахунком 16:2 на користь мерсисайдців. Проте, напередодні матчу Мануель Пеллегріні сказав пару слів щодо своєї готовності допомогти колишньому клубу (Манчестер Сіті) наблизитися до лідера чемпіонських перегонів в АПЛ. А остання нічия Ліверпуля з Лестером дала певну поживу для роздумів і принаймні спроб зачепитися. Крім того, з нічиєї Вест Гему зиску було б мало, а от перемога дозволяла увійти до першої десятки у турнірній таблиці.

За рахунок чого господарі могли відібрати очки у хлопців Клоппа? Перші чверть години вони точно не поступалися у швидкості і контролі м’яча. Ще й провели три супергострі атаки з ударами здалеку. Спочатку Чичаріто і Крессвел запустили м’яч у міліметрах від правої стійки воріт суперника. Друга спроба Чичаріто з ударом з-за меж штрафного майданчика вже змусила Аліссона безпосередньо вступити у гру, кинувшись у відчайдушний сейв.

І лише після цього Ліверпуль відповів. Фірміно філігранним ударом завершував легку і невимушену спробу гостей в атаці – воротар прочитав і відвів загрозу. А вже наступий похід до воріт Фаб’янського закінчився голом. Мілнер відверто забіг в офсайд, якого не помітив лайсмен. Як наслідок, простріл Джеймса на Мане – і Садіо з лінії воротарського забив у третьому матчі поспіль, 0:1.

Вест Гем побив Ліверпуль його ж зброєю – вишуканою грою в пас. Захисники Ліверпуля проспали Мічейла Антоніо. Своє забігання на передачу Андерсона зі штрафного він завершим прицільним ударом. М’яч від дальньої стійки влетів за спину Аліссону. І це 1:1 на 27-ій хвилині матчу.

Взагалі, Вест Гем зразково підготувався до лідера чемпіонської гонки. Свідчення – чергова домашня заготовка зі штрафного. Єдина проблема, що класне закидання Чічаріто прийняв у небо. В атаці у відповідь Ліверпуля, що суттєво збільшив на свою користь цифри володіння м’ячем (69%), ніхто не встиг на простріл Робертсона з лівого флангу.

А потім прийшов третій суперрозіграш штрафного від господарів. Райс зобов’язаний був забивати головою з ідеального навісу, він опинився у штрафному майданчику Ліверпуля абсолютно без опіки. Але якимось дивом м’яч просвистів над поперечкою воріт Аліссона.

Все ж останнє слово у таймі залишилося за гостями. Садіо Мане головою замикав подачу зі штрафного – Фаб’янський як магнітом зафіксував м’яч у руках. 1:1 – дуже змістовний і красивий футбол побачили глядачі на Олімпійському стадіоні Лондона до перерви. Юргенн Клопп став першим, хто помчав у роздягальню разом зі свистком. Було над чим подумати.

У другому таймі картина гри мало змінилася, принаймні у перші хвилини. Вест Гем знову пролітав центр поля, Ліверпуль же намагався розгорнути масований штурм. Салах нарешті пробився до воріт господарів, але м’яч після його обвідного удару прилетів просто в руки Фаб’янському. Після певного затишшя Мохамед знову спробував вразити ворота господарів, обігравши двох оборонців на носовій хустинці. Знову в руки поляку. Наступна спроба – удар найкращого гравця АПЛ грудня/січня вище.

Матч став переходити в режим безперервного тиску з боку Ліверпуля і стійкої оборони з боку Вест Гема. Рідкісну спробу в добігти до воріт суперника на 66 хвилині господарі не змогли довести до удару, а наступна контратака могла зробити героєм Лондона Нобла. Якби капітан Вест Гема влучив у площину воріт…

Шанси Ліверпуля танули на очах. Гостроту давали тільки стандартні положення, оскільки спроби розпасовки обривалися у штрафному майданчику Вест Гема завдяки грамотній грі лінії оборони. В одному з епізодів шанс народився з того, що Салах банально розстріляв свого ж партнера, Ван Дейк м’яч підхопив і пробив із гострого кута… в руки голкіперу.

1:1 – друга поспіль нічия Ліверпуля. І замість нещодавно жаданих семи очок відрив мерсисайдців від Ман Сіті скоротився до відстані однієї перемоги.

Читайте також