Ворскла – Шахтар. Два різні тайми

21:28, 11 листопада 2018

Змити невдачі в єврокубках. З таким настроєм до матчу у Полтаві підійшли Ворскла та Шахтар.

Команда Василя Сачка у Лізі Європи поступилася Карабаху (0:1), а Шахтар з непристойним рахунком програв Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів (0:6).

Паулу Фонсека провів ротацію у складі. У запас потрапив Ярослав Ракицький. А також Марлос, який пропустив матч проти Манчестер Сіті через травму. Тарас Степаненко не грав через дискваліфікацію.

Ворскла вийшла на гру без капітана Володимира Чеснакова – також дискваліфікація.

ФОТО ФК Шахтар

За стартові 10 хвилин гірники створити два моменти. Але Ісмаїлі та Матвієнко не змогли переграти Богдана Шуста.

Перший м’яч прийшов на 19-й хвилині. Тайсон вивів Нема на ударну позицію.  Веллінгтон невибагливим ударом відправив м’яч повз Шуста. А яке святкування! Нем став на коліно і ритуально почистив бутсу капітану. Так бразилець віддячив земляку за класний пас.

ФОТО ФК Шахтар

Ворскла відповіла ударом Артема Габелка. Вихованець Шахтаря прорвався повз Хочолаву і пробив у дальній кут. Голкіпер Шахтаря Андрій П’ятов виручив команду.

Наприкінці тайму гірники відзначилися вдруге. Команда отримала право на штрафний. Майкон підійшов до м’яча і відправив його просто в “дев’ятку”. Красивий і візуально надзвичайно легкий гол!

ФОТО ФК Шахтар

Старт другого тайму вийшов млявим. Зате на трибунах запалювали колоритні вболівальники Ворскли і персонально нігерійського захисника Якубу. Хоча самого легіонера не було навіть у заявці на матч. Респект!

Коваленко пробивав з-під Чижова, але якоїсь серйозної небезпеки для Ворскли він не ніс.

А от господарі прийшли в себе і лише надійна гра П’ятова врятувала Шахтар від пропущеного гола. Спочатку Коломоєць пробив головою з метра, а Шарпар добивав з-за меж штрафного. Обидва рази виручив воротар.

За 10 хвилин Пердута відібрав м’яч у штрафному Шахтаря, обіграв захисника і пробив поруч зі стійкою. Ще один супершанс господарів!

Фонсека мав розгублений вигляд, а Кривцов жестами показував партнерам, що треба заспокоїтися.

Сапай, падаючи на слизькому газоні, скосив Ісмаїлі і арбітр призначив пенальті. До м’яча підійшов Мораєс. Богдан Шуст парирував відверто піжонський удар Жуніора. Не пішла гра у бразильця…

Одразу після цього Шахтар ледь не скористався помилкою Ворскли, але Коваленко пробив вище воріт. Гості сильніші – 2:0. Але Ворскла заслужила на компліменти за другий тайм. Тепер УПЛ йде на перерву. Чекаємо на матчі збірної України!

Читайте також