Вперті лісабонці! Арсенал із Зінченком не зміг здолати Спортинг у Лізі Європи. ВІДЕО

21:41, 09 березня 2023
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Арсенал у 1/8 фіналу Ліги Європи грав із Спортингом. Перший поєдинок між командами відбувся у Лісабоні.

Loading...


Уже на старті зустрічі непоганий момент мали господарі. Педру Гонсалвеш прорвався до штрафного майданчика повз декількох захисників, але коли добіг до воріт, то не зміг вдало пробити – м’яч зрізався з ноги і полетів за межі поля.

На 22-й хвилині Арсенал повів у рахунку. Після навісу з кутового Саліба виграв повітря у штрафному майданчику суперника і пробив у кут – 0:1.

Loading...


Ще за декілька хвилин Зінченко виконував штрафний удар поблизу воріт Спортинга. Перший удар українця влучив у стінку, але з добивання лівий захисник канонірів уже зарядив під поперечку – голкіпер парирував.

На 34-й хвилині Спортинг відігрався. І зробили вони це теж з кутового. Після подачі від прапорця Гонсалу Інасіус ударом головою із меж воротарської зони не залишив шансів Тернеру – 1:1. Саме за такого рахунку команди пішли на перерву.

Loading...


На початку другого тайму мав нагоду відзначитися Мартінеллі. Зінченко класною розрізною передачею вивів віч-на-віч із голкіпером бразильця, проте переграти Адана йому не вдалося.

На 55-й хвилині лісабонці вийшли уперед. Едвардс віддав до штрафного майданчика поміж Джаки та Зінченка на Педру Гонсалвеша, який з кута воротарської зони пробив у дотик – Тернер відбив перед собою. Першим на добиванні опинився Паулінью, який випередив захисників і відправив м’яч у сітку воріт – 2:1.

Loading...


Майже одразу Арсенал міг зрівнювати рахунок. Мартінеллі вибіг на побачення із воротарем, обіграв його, але пробити в порожні ворота не зумів: у останній момент Сен Жюст у самовідданому підкаті вибив м’яч.

Та якщо каноніри не могли забити самі, то допомогли гравці Спортинга. Джака завдав удару з дальньої відстані, але влучив у Моріту, від якого м’яч рикошетом залетів у кут воріт, неочікувано для Адана – 2:2.

Loading...


На 63-й хвилині Артета замінив Зінченка і випустив Томіясу. На момент заміни українець награв на непогані 7 балів, у які його оцінив WhoScored.

Скріншот із сайту WhoScored

Більше гольових нагод жодна з команд не створила. Тож, 2:2 і тепер усе вирішиться за тиждень, 16-го березня, у Лондоні.

Читайте також: Ого! Зірку Ювентуса викинули зі складу на матч ЛЄ через порушення дисципліни

Читайте також