Вилетів на кілька місяців? Динамо залишилося без основного гравця

02:48, 01 серпня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Головний біль для Олександра Шовковського на тлі розгрому Партизана.

Під час поєдинку другого кваліфікаційного раунду ЛЧ проти Партизана (3:0) біло-сині втратили основного захисника команди Максима Дячука. 21-річний оборонець невдало приземлився всією вагою тіла на плече, після чого не зміг продовжити гру і був замінений.

Після гри Олександр Шовковський припустив, що його підопічний вилетів на тривалий час. Побоювання тренера поділив і спортивний лікар Дмитро Бабелюк, зазначивши, що одразу кілька ознак вказують на перелом ключиці, що може залишити Дячука поза футболом аж на два місяці:

Фото: ФК Динамо Київ

Чітка локалізація проблеми гравцем та тести лікаря вказують на можливий перелом ключиці. Гравець впав всією вагою на плече, вказував на типове місце перелому, а також біль погіршувався з часом, що також може вказувати на перелом. 

 Іншим, більш сприятливим, сценарієм є забій акроміо-ключичного зʼєднання. Дуже часто при такому падінні забивається цей маленький суглоб, який викликає дуже сильний біль. 

 Якщо підтвердиться перелом ключці, то часто це закінчується операцією та пропуском біля двох місяців. Якщо ж буде просто болючий забій, то через три тижні гравець мав би повернутися, — написав Бабелюк у телеграм-каналі Hospital Pass.

Після першого матчу проти сербського клубу стало відомо про пошкодження іншого основного захисника Динамо Олександра Тимчика. Тепер у київському клубі чекають на детальну інформацію щодо травми Максма Дячука.

Читайте також: Показали сербам рівень. Динамо добиває Партизан у кваліфіції Ліги чемпіонів. ВІДЕО

Читайте також