Як Евертон залишився без Луніна…

13:46, 29 грудня 2018

Андрій Лунін міг опинитися в Англії! Евертон цікавився українським голкіпером. Але ірисок зупинила англійська бюрократія.

Про деталі Liverpool Echo розповів спортивний директор Евертона Марсель Брандс.

Скріншот – liverpoolecho.co.uk

Минулого року я збирав інформацію про одного голкіпера. Це великий талант. Але нам би не вдалося отримати дозвіл на роботу для нього. А зараз він у Реалі.

Це та річ, яку завжди треба брати до уваги, коли ви хочете підписати когось з інших країн, – сказав Брандс.

Функціонер не називає прізвище, але і так зрозуміло про кого йде мова.

Тинейджер Андрій Лунін приєднався до Реала влітку за 8,5 мільйонів євро (інші джерела називають суму в 9 мільйонів євро плюс бонуси).

19-річний воротар підписав з переможцем Ліги чемпіонів контракт на 6 років після вражаючого сезону в Україні у луганській Зорі.

Після переходу в Реал Лунін перейшов в оренду до Леганеса, щоб отримати ігрову практику. Але з цим виникли проблеми. Українець зіграв тільки 4 матчі – два у чемпіонаті, два у Кубку Іспанії. Наставник Маурісіо Пеллегріно робить ставку на Івана Куельяра.

Зате фани Леганеса визнали сейв українця найяскравішою подією першої частини сезону. Лунін відбив пенальті у матчі-відповіді 1/16 фіналу Кубка Іспанії з Райо Вальєкано. Ви точно бачили цей момент!

Getty Images

Евертон іде на 8-й позиції в АПЛ. Команду тренує португалець Марку Сілва. Основний воротар ірисок – Джордан Пікфорд. А його дублер – Мартен Стекеленбург. Та і склад польових гравців досить солідний – Люка Дінь, Андре Гомеш, Домінік Келверт-Льюїн (грав проти Луніна в матчі молодіжок Англії та України – на фото), Тео Волкотт, Морган Шнайдерлін, Рішарлісон, Гільфі Сігурдссон, Філ Джагелка – багато відомих прізвищ.

Але спільній історії Луніна та Евертона не судилося бути написаній…

 

Читайте також