Як перемагатиме Динамо? Мірча Луческу розповів план на гру та оцінив стан Брюгге

17:16, 17 лютого 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Просто не буде

Головний тренер Мірча Луческу на передматчевій пресконференції поділився очікуваннями від першого поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи з Брюгге, який пройде в четвер на НСК Олімпійський о 17:00:

У Брюгге багато втрат і у тренерському штабі, і серед гравців. Чи можна сказати, що це розв’яже вам руки в тактичному плані?

Майже всі команди пройшли через ці моменти. Вибували гравці, тренери. Тому кожен клуб має у своєму складі побільше футболістів, щоби замінити. Але це не змінює сутність і важливість цього двоматчевого протистояння. Що стосується тактики. Брюгге – це дуже атакувальна команда, з великим досвідом, гравці давно грають разом і фінансова підтримка завжди на рівні. З кожним роком вони вдосконалюють індивідуальні якості гравців під свій атакувальний стиль.

– Чи можете сказати, що завтра буде матч двох рівних за силою суперників? Який фактор стане найголовнішим для загального успіху Динамо?

– Зустрічаються дві команди, які перебувають на першому місці у своїх чемпіонатах. По-моєму, таких пар більше немає. Це протистояння рівних за силою суперників. Для нас дуже важливо зберегти рівновагу між обороною і атакою. Знаємо, що суперник грає дуже агресивно в атакувальний футбол. Нам потрібно виходити з-під пресингу і використовувати вільні зони за спинами.

– Цікавить ситуація з травмованими футболістами. В останніх зустрічах не грали Забарний і Вербич. Ви розраховуєте на них у завтрашньому матчі?

– З тих, кого назвали, Забарний готується до матчу у загальній групі. А хто гратиме з Брюгге, я вирішу завтра.

– У вашій кар’єрі було багато поєдинків з Брюгге. Який із них вам найбільше запам’ятався?

– Напевно, перші ігри, коли ми з Шахтарем виходили до Ліги чемпіонів. Зіграли з рахунком 2:2 на виїзді і виграли 4:1 вдома.

– Взимку Динамо не було активне на трансферному ринку, нікого не підписало. Наскільки ви розчаровані цим фактом? Які перспективи у команди в Лізі Європи?

– Все залежить від цих двох матчів із Брюгге. Ми добре підготувалися на зборах, зіграли одну зустріч у чемпіонаті, яка додала оптимізму. Суперник провів багато матчів у своїй першості і швидше увійшов в ігровий ритм. Але все вирішить завтрашній двобій і той, який буде за тиждень.

Читайте також: ОФІЦІЙНО! Гравець Динамо перейшов до іншого клубу та Мінус іще один важливий гравець. Брюгге оголосив список футболістів на матч із Динамо

Читайте також