Євген Селезньов – гравець Малаги. Офіційно!

15:31, 10 січня 2019

Український нападник Євген Селезньов поміняв берег турецький на берег іспанський. Він нарешті уклав орендну угоду з іспанською Малагою, що цього сезону грає в Сеґунді.

Контракт чинний до кінця сезону (нагадаємо, термін дії чинної угоди українця з Акхісаром спливає 30 червня) з можливістю переукладання нового, що стало основною мотивацією для форварда. Адже в разі підвищення Малаги у класі, українець затримається тут ще аж на два сезони – до 2021 року, але за умови, що проведе у складі іспанського клубу певну кількість матчів.

До Малаги гравець прибув ще у суботу, 5 січня, але через святкові, а відтак вихідні дні офіційне підписання контракту і представлення гравця перенесли на четвер, 10 січня після того, як Селезньов пройшов медобстеження у новому клубі. Сталося це ще зранку в неділю, 6 січня, а вдень українець познайомився з командою на тренуванні.

У свої 33 роки вихованець Шахтаря, а донедавна гравець Акхісара мріяв про Галатасарай, проте стати частиною турецького гранда не зміг. За інформацією іспанських джерел, Селезньов не домовився з Галатасараєм у питанні тривалості контракту – лідер чемпіонату Туреччини пропонував йому угоду лише до кінця цього сезону, часу, коли у нього й так спливає контракт із Акхісаром. Натомість після двох років виступів у Туреччині (за Карабюкспор та Акхісар), отримав непоганий виклик і шанс зіграти проти екс-партнера по Дніпру Романа Зозулі, котрий виступає за Альбасете. Адже новий клуб Селезньова теж грає у Сеґунді – другій за силою лізі Іспанії. Партнером по нападу у Євгена буде орендований іспанцями у Шахтаря аргентинець Густаво Бланко-Лещук, котрий вже провів за анчоусів 19 матчів і забив 6 м’ячів.

Доробок Селезньова у складі Акхісара зі старту сезону – 4 голи в 11 матчах, з них три поєдинки Ліги Європи і зірковий двобій з Галатасараєм за Суперкубок Туреччини.

Під яким номером у новій команді виступатиме Євген поки невідомо. Маємо надію, українець допоможе клубу завоювати одну з двох прямих путівок у Ла Лігу за підсумками сезону. Анчоуси є одними з лідерів Сеґунди, маючи на цю мить, разом з Гранадою, найбільшу кількість перемог у сезоні – по 11. Альбасете Зозулі і Депортиво доповнюють квартет клубів на вершині турнірної таблиці.

Якщо у вас є сумніви, що Селезньов зможе на рівних конкурувати з молодими, то наступне відео нехай їх розвіє. Адже до фізичної підготовки в українця додається відчуття гола і колосальний досвід. Володар Кубка УЄФА у складі Шахтаря, фіналіст Ліги Європи з Дніпром, двічі найкращий бомбардир чемпіонатів України, володар медалей внутрішньої першості усіх трьох відтінків (золота, срібла, бронзи), переможець Кубка і MVP та володар Суперкубка Туреччини у складі Акхісара… Додайте до цього виступи за збірну України – і отримаєте машину на вістрі атак.

Зичимо удачі Євгенові у новому клубі, новій країні і новому чемпіонаті.

Бонус від FootballHub. Відкрий для себе несподіваного Євгена Селезньова, переглянувши царський випуск нашої інтелектуальної рубрики Футбольний на голову.

Читайте також