Їх забрав Китай. Переможець ЛЧ, ексзірка УПЛ та ще 9 відомих гравців, яких забули

17:49, 13 квітня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Переїздом футболістів з Європи до Китаю вже нікого не здивуєш. На Схід поїхало багато відомих футболістів, які ще могли би пограти на високому рівні в Європі.

Журналіст видання 90min Росс Кеннерлі склав рейтинг найвідоміших футболістів, які зараз виступають у Китаї. Ці прізвища ви точно маєте пам’ятати:

Оскар

Нинішній клуб — Шанхай СІПГ (з 2017 року). Гравець відомий своїми виступами за Челсі та збірну Бразилії. З лондонцями вигравав АПЛ (двічі), Кубок Англії та Лігу Європи. Його переїзд до Китаю став справжньою несподіванкою, адже у 2017 році Оскару було лише 25 років. Зарано поїхав догравати.

Халк

Нинішній клуб — Шанхай СІПГ (з 2016 року). Прізвисько саме говорить про його фізичні здібності та силу удару. Вболівальники пам’ятають його гру у складі Порту, Зеніта і збірної Бразилії. А ще Халк нещодавно одружився на племінниці своєї колишньої дружини. Але то таке.

Марко Арнаутович

Нинішній клуб — Шанхай СІПГ (з 2019 року). Колишній партнер Андрія Ярмоленка по Вест Гему, суперник збірної України по групі Євро-2020 у складі збірної Австрії. Крім того, Арнаутович виступав за Сток Сіті, Вердер, Твенте та Інтер. З міланцями вигравав Лігу Чемпіонів у 2010 році.

Мусса Дембеле

Нинішній клуб — Гуанчжоу Фулі (з 2019 року). Відомий своїми виступами за Тоттенгем та збірну Бельгії.

Маруан Феллаїні

За останній декілька років змінив не лише зачіску, а й Манчестер Юнайтед на Шеньдун Лунен. А кілька тижнів тому повідомив про те, що підхопив коронавірус. За китайський клуб виступає з 2019 року. Вигравав Кубок Англії, Суперкубок Англії, Кубок Ліги та Лігу Європи з Манчестер Юнайтед. Нещодавно одноклубником Феллаїні став скандальний ексгравець Динамо Тамаш Кадар.

Граціано Пелле

Нинішній клуб — Шеньдун Лунен (з 2016 року). Виступав за Лечче, АЗ Алкмаар, Парму, Сампдорію, Феєноорд, Саутгемптон та збірну Італії.

Стефан Ель Шаараві

Нинішній клуб — Шанхай Шеньхуа (з 2019 року). Його називали “майбутнім італійського футболу”, але у свої 27 Ель Шаараві вже у Китаї. Виступав за Дженоа, Мілан, Монако, Рому і збірну Італії.

Марек Гамшик

Нинішній клуб — Далянь Іфань (з 2019 року). Легенда італійського Наполі, який побив рекорд самого Дієго Марадони. Гамшик забив за Наполі 121 м’яч, у Марадони — 115.

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Саломон Рондон

Нинішній клуб — Далянь Іфань (з 2019 року). Пограв за Малагу, Зеніт, Вест Бромвіч, Ньюкасл та збірну Венесуели.

Пауліньйо

Нинішній клуб — Гуанчжоу Евергранд (з 2015 по 2017 і потім з 2019 року). Пограв за Тоттенгем, збірну Бразилії та став одним із найнезрозуміліших придбань Барселони. З каталонцями встиг виграти Ла Лігу та Кубок Іспанії.

Алекс Тейшейра

Нинішній клуб — Цзянсу Сунін (з 2016 року). Міг перейти з Шахтаря до Ліверпуля, але обрав Китай. Один із найталановитіших бразильців Шахтаря. У 2015 і 2016 роках ставав найкращим бомбардиром чемпіонату України. З Гірниками 5 разів вигравав чемпіонство, тричі Кубок України та 4 рази Суперкубок України.

Читайте також: Німецьке фіаско Реала. Хотіли суперзірку, а отримали облом.

Читайте також