Юрій Довганич: український Президент словацького клубу

16:15, 28 січня 2019

Автор Максим Опанасюк

Український бізнесмен зі словацьким паспортом Юрій Довганич став власником і президентом клубу Другої ліги Словаччини.

Хто такий ЮРІЙ ДОВГАНИЧ

Я родом з України, де закінчив коледж. Працюю у Словаччині та Західній Європі з 20-ти років. У мене словацьке громадянство, в Кошице я прожив кілька років свого життя. 

Про те, що Юрій Довганич закінчив Ужгородський національний університет за фахом менеджера, можна дізнатися з його сторінки на linkedin. А те, що він керує (чи скоріше володіє) компанією з виробництва електроенергії на Закарпатті, – з інших реєстрів.

Ось, що дійсно треба про нього знати футбольному уболівальнику:

  1. Бразильці.
  2. Вихід в Першу лігу (за умови, що не вилетять раніше).
  3. Ще більше бразильців.
Фото www.fclokomotiva.sk

Проект заснований на зв’язках із футбольною школою в Сан-Паулу. У нас є угода, згідно з якою ми надаємо їм ігрову практику. Якщо навесні ми побачимо результати – будемо думати далі. Але насамперед ми маємо врятуватися від вильоту,– пояснив новий президент клубу.
Для кращої адаптації легіонерів запросили навіть тренера-бразильця, який займатиметься з ними. А для того, щоб новачки звикли до прохолодного європейського клімату, збори проведуть в Україні (під Ужгородом). За словами нового власника, це база, де свої збори проводили Динамо та Шахтар.

До речі, є ймовірність, що Локомотива зіграє з якимось українським клубом.

Так, ми пройдемо збори і в кінці зіграємо якийсь матч. Ми хочемо побачити результати початкового етапу нашої роботи,

Що таке Локомотива Кошице?

Свого часу вони двічі вигравали Кубок Чехословаччини та тричі Кубок Словаччини, навіть виступали в єврокубках, але наразі про це можна тільки мріяти. Локомотива йде на передостанньому місці у Другій лізі з різницею забитих і пропущених МІНУС 11. Основне завдання – зберегти прописку. Також вони не проти переїхати до Кошице, адже поки грають на маленькому стадіоні в передмісті.

Фото www.fclokomotiva.sk

Але не все так солодко. В уболівальників Локомотиви є підозра, що для Юрія Довганича клуб – це всього лише бізнес-проект. Ну, а для чого ще успішному бізнесменові купувати не найуспішніший клуб, який перебуває на межі вильоту?

Читайте також