З думками про Брюгге? Динамо – Шахтар, Зінченко vs Ярмоленко

17:32, 09 серпня 2019

Динамо та Шахтар знову зустрінуться. Не так давно ці команди розіграли Суперкубок України. Зараз вони виявлятимуть сильнішого в чемпіонаті. Все про цей та інші найцікавіші матчі – у новому випуску Футболу на вікенд.

Динамо – Шахтар

Українського класичного протистояння багато не буває. До очного двобою і Динамо, і Шахтар підходять із максимальною кількістю очок. Щоправда, у киян ще зустрічі з Брюгге. Гостьовий матч  завершився поразкою Динамо. Тут варто відзначити травму Шепелєва, якого дуже не вистачало у Бельгії, і погану форму Циганкова, який щойно залікував травму.

У Шахтаря кадрових проблем немає. Луїш Каштру награє основу. Португальський тренер ще не остаточно визначився хіба-що із вибором між Матвієнком та Хочолавою і Болбатом та Додо. Шахтар не так давно програв Динамо у Суперкубку. Чемпіони, звісно ж, спробують взяти реванш та перервати безпрограшну для Динамо серію.

Адже кияни в рамках УПЛ вдома не програють Шахтарю вже 4 матчі поспіль. На рахунку Динамо 2 перемоги та 2 нічиї.

Вест Гем – Ман Сіті

Для Зінченка і Ман Сіті сезон вже офіційно розпочався ще минулого тижня. Команда Гвардіоли виграла Суперкубок у Ліверпуля. Утім, зробила це лише у серії пенальті. Матч для українця видався дуже нелегким. Салах створив чимало проблем на правому фланзі усьому Ман Сіті та персонально Зінченку. Українець до перерви програв майже усі дуелі один в один Салаху. Дві із 5 спроб відбору були вдалими для Зінченка. Але відзначимо, що Зінченко має один із найкращих показників точних передач а команді – 91%.

Якщо вихід у старті Зінченка є дуже ймовірним, то чи наважиться Пеллегріні випустити зі старту Ярмоленка? Оце питання. Українець пройшов передсезонну підготовку разом із командою, але не грав у офіційних матчах із 20 жовтня минулого року.

Безумовним фаворитом гри є Ман Сіті. До речі, містяни традиційно починають чемпіонат із перемоги. Востаннє Сіті не виграв матч першого туру ще у сезоні 2010/2011. Тоді команда ще Роберто Манчіні зіграла внічию із Тоттенгемом.

МЮ – Челсі

Класичне протистояння із олдскульної ТОП-4 англійського футболу. Англійські журналісти провели опитування серед фанів Челсі. Запитанням було: Кого ви вважаєте своїм головним футбольним ворогом? Перші два місця за Арсеналом і Тоттенгемом. Третім у списку йде Манчестер Юнайтед. Перший повноцінний сезон на чолі МЮ розпочне Сульшер, також у новій ролі на Стемфорд повернувся Лампард. Звісно, як тренери вони ще не перетиналися, але Лампард вже має досвід перемог над МЮ. Минулого сезону його Дербі обіграв Манчестер Юнайтед у Кубку Ліги саме на Олд Траффорд.

Головна проблема Челсі – заборона на трансфери. У МЮ таких проблем немає. Манкуніанці з легкістю можуть собі дозволити витратити 87 мільйонів євро на захисника Лестера Гарі Магуайра.

87 мільйонів – це ж 13 складів львівських Карпат цього сезону, або трохи більше, ніж усі гравці Динамо разом взяті. Челсі давно не вигравав на Олд Траффорд. Остання така перемога сталася у 2013-му, коли МЮ тренував ще Алекс Фергюсон. Щоправда, тоді Манчестер вже гарантував собі чемпіонство.

Читайте також