З Іспанії – в Олімпік. Чим приваблює УПЛ?

18:12, 18 серпня 2019

Олімпік нещодавно підсилився захисником, що останні три роки грав в Іспанії. Вихованець Металіста Іван Зотько виступав за дубль Валенсії, Ельче та Льєйду. А цього літа уклав дворічний контракт із донецьким Олімпіком. І дебютував у матчі з Карпатами (1:3).

Іван Зотько, захисник Олімпіка

Ви повернулись в Україну після трьох років в Іспанії, що відчуваєте?

Повернувся до себе додому і дуже вдячний Олімпіку, що надали мені шанс пограти в Прем’єр-Лізі. Дуже щасливий, що вернувся в Україну.

Чому в Іспанії не склалося?

Чому не склалось?… У мене все було добре в Іспанії. І в Сегунді А, і в Сегунді Б пропозиції були, але хотілося пограти на найвищому рівні, і тому я вернувся на Батьківщину. Сім’я тут і рідні вболівальники, тому вернувся.

Можливо, ще були якісь пропозиції, не тільки з України?

Були не тільки з України, але душа завжди хоче додому. Це був головний фактор. Я спілкувався з сім’єю, з агентами. Великий фактор був у тому, що мені подзвонив сам тренер Олімпіка. І сказав, що я хочу, щоб ти приїхав до мене в команду. Це був головний фактор.

В Іспанії ви виступали в третьому дивизіоні, можете паралель провести з Україною?

Там грають більше низом, в пас, люблять такий технічний футбол, а в Україні більш силовий футбол.

Штрафні свої тренуєте?

Ну, побачите скоро!

Що порадите молодим футболістам, які їдуть за кордон і часто губляться там?

Треба мати дуже сильний характер і вивчати мову. Тому що мова – це невід’ємний фактор того, щоб грати там. Ну, і фарт треба мати.

Чи хотіли б ще закордоном виступати в майбутньому?

Якщо чесно, то… можливо. Можливо, за декілька років повернуся в Іспанію, бо мене там знають, і було багато пропозицій з Іспанії. І ймовірно у майбутньому я повернуся туди.

Читайте також