З вірою в перемогу: вийшов фільм про боротьбу збірної України з футболу у відборі до ЧС

12:44, 30 травня 2022
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Творці картини монтували фільм у бомбосховищі, щоб мотивувати вболівальників та підтримати бойовий дух усіх українців.

Останніми днями травня в Україні відбудеться прем'єра документального фільму "П'ять фіналів". Фільм створено продюсерами Павлом Черепіним, Тарасом Герегою, студією Heroes Films та компанією Епіцентр.

Фільм "П'ять фіналів" – це погляд зсередини на підготовку збірної України з футболу до ЧС-2022 під головуванням тренерського штабу Олександра Петракова. Назва фільму – визначення найближчого фронту робіт нового наставника збірної.

Прем'єра фільму "П'ять фіналів" мала відбутися у березні цього року, напередодні матчу півфіналу кваліфікаційного плей-оф із Шотландією. Станом на ранок 24 лютого фільм був готовий на 75%, але монтажна база і весь матеріал (35 знімальних змін у 3-4 камери кожна та понад 60 змін монтажу) опинилися в одній із найгарячіших точок перших днів війни. Завдяки підтримці партнерів проєкту команді вдалося евакуювати сервер із робочими матеріалами та завершити роботу над фільмом вже фактично у бомбосховищах у різних куточках України.

Тарас Герега, співавтор картини:

Для нас було принципово важливо закінчити та випустити фільм зараз, у той час, коли людям так потрібна віра та мотивація. А в цій стрічці багато віри, гарного гумору, натхнення та любові до України.

Фільм став логічним продовженням першої документальної стрічки – "Особлива атмосфера", створеної командою "Євро-2021". Торішня картина отримала схвальні відгуки фахівців і глядачів та потрапила до офіційного вибору міжнародних кінодокументальних премій.

За словами продюсера та режисера фільму Павла Черепіна, фанати улюбленої гри зможуть потрапити за лаштунки життя збірної України з футболу, побачити тренування, зокрема "секретні", тактику, установки, розчарування та радість національної футбольної команди.


Автори та сценаристи фільму також розповіли про те, як гартувався характер збірної, новий тренер надихнув гравців, а вони повірили та підтримали Олександра Петракова.

"Непереможний український характер вже є брендом для всього цивілізованого світу. Характер футбольної збірної має таку ж ДНК. Тому є всі шанси на перемогу у матчі з Шотландією", — упевнений Черепін.

Подивитися на те, як характер збірної загартовувався у відборі до ЧС, можна у фільмі на телеканалах Футбол, НЛО TV, платформі oll.tv та на діджитал майданчиках телеканалів Футбол. Бекстейдж, а не матеріали, що потрапили в ефір, з'являтимуться на youtube-каналі Fantastic Football.

Читайте також