Загнали себе в глухий кут. Аналітики оцінили шанси України на вихід з групи

18:41, 19 червня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Зовсім інша ситуація, ніж перед першими матчами.

Після першого туру Євро-2024 аналітики з Football Meets Data оновили шанси учасників турніру за підсумками стартових поєдинків. Найбільш кардинально змінилася ситуація в групі E, де фаворити квартету Бельгія та Україна програли свої матчі. Проте саме команда Сергія Реброва найбільше з усіх учасників турніру погіршила свої шанси на 1/8 фіналу — аж на 45%.

До стартового свистка гри проти Румунії на вихід з групи України аналітики давали 79%, тоді як зараз лише 34%. Шанси української збірної посісти перше місце впали з 26% до 6%, а друге — з 37% до 12%, тоді як найреальнішою наразі для синьо-жовтих є четверта позиція (58%).


Логічно, що найбільший прогрес отримала збірна Румунії, яка перемогла Україну 3:0 і покращила шанси на 1/8 на 48%. До турніру аналітики віддавали румунам 44%, а зараз аж 92%. Слідом за командою Йорданеску +39% отримала і Словаччина. Імовірність виходу з групи нашого найближчого суперника тепер 86%, а не 47%, як це було до першого матчу.

Однак усе може змінитися після другого туру, у якому Україну зіграє зі Словоаччиною, а Бельгія з Румунією. Суттєво покращити свої шанси на плей-оф Євро-2024 можна лише перемогою.

Читайте також: Забили на останніх хвилинах! Сенсаційна Албанія приголомшує Хорватію. ВІДЕО

Читайте також