Захоплива драма в Кубку України. Зоря в розпачі, Олександрія тріумфує

20:48, 30 жовтня 2019

Продовжуються матчі 1/8 фіналу Кубка України. Чимало команд вже визначили сильнішого у своїх парах. Втім, найцікавіші протистояння залишили на десерт. Одне з них – Олександрія проти Зорі.

Віктор Скрипник кинув у бій перевірених виконавців. Хіба що у воротах замість Микити Шевченка з’явився Заурі Махарадзе. Владлен Юрченко опинився в запасі.

Володимир Шаран довірив місце у старті таким гравцям:

Олександрія розпочала поєдинок доволі жваво. Чудову нагоду мав Кирило Ковалець: отримавши м’яч у штрафному, він змістився ліворуч і пробив низом з-під Чеберка. Втім, воротар луганців Заурі Махарадзе без проблем відбив цей удар.

Зоря мала чим відповісти! Богдан Михайличенко цілив у дальній кут воріт — вище! Шансів супернику не залишив блискучий удар Лєднєва зі штрафного. Футболіст Зорі поклав м’яч у дев’ятку. Воротар навіть не ворухнувся. 0:1.

У другому таймі Лєднєв теж мав нагоду забити зі штрафного. Втім, цього разу півзахисник Зорі вирішив подавати у штрафний із розрахунку знайти високого Будківського. Але нічого небезпечного із цього не вийшло. Так, габаритному нападнику вдалося виграти верхову боротьбу, але пробив він набагато вище воріт.

Натомість Олександрія не збиралася так просто програвати. Задерака стягнув на себе трьох гравців Зорі і відкотив м’яч ліворуч на Стецькова. А той потужно пробив низом із правої. Удар трохи підкоригував Довгий, змінивши напрямок руху м’яча – 1:1.

В основний час сильнішого визначити не вдалося. На вболівальників чекали два овертайми. У першу п’ятнадцятихвилинку Володимир Шаран вимушений був замінити Сітала: футболіста Олександрії винесли з-за межі поля на ношах. Замість нього з’явився Шастал.

Здавалося, Зоря просто чекала серії пенальті. Ще й Віктор Скрипник випустив на поле штатного пенальтиста Владлена Юрченка. А от Олександрія ще сподівалася вирвати перемогу з гри. Мірошниченко класно приклався до м’яча — футболіст Олександрії пробивав здалеку — вище воріт!

Втім, рахунок залишився незмінним 1:1. Вболівальників чекала серія післяматчевих пенальті. 

За Зорю успішно пенальті реалізували Вернидуб, Лєднєв, Юрченко, Іванісеня, а Кочергін та Кабаєв у вирішальний момент один за одним свої шанси змарнували. За Олександрію забили з пенальті Бухал, Гречишкін, Бабогло, Стецьков та Безбородько, схибив Мірошниченко. Тож Олександрія зуміла пройти далі у Кубку України – 1:1 (5:4).

 

Читайте також