Зінченко повертається з перемогою! Арсенал з українцем у дербі долає Тоттенгем. ВІДЕО

16:22, 01 жовтня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

У 9-му турі АПЛ Арсенал у лондонському дербі приймав Тоттенгем. Олександр Зінченко відновився після травми і в цій зустрічі вийшов у стартовому складі. 


Першу небезпечну нагоду на стартових хвилинах створив Арсенал. Мартінеллі з меж штрафної зони сильно пробив у стійку.

На 13-й хвилині Тоттенгем відповів своїм моментом. Після подачі зі штрафного Рішарлісон розстрілював ворота господарів, але Рамсдейл парирував удар.

На 20-й хвилині Арсенал забив. Каноніри розіграли непогану комбінацію: Сака віддав на Вайта, той викотив у центр на Партея, який у дотик з-за меж штрафного майданчика вколотив м’яч у дев’ятку воріт Льоріса – 1:0.

Та радість була недовгою. На 29-й хвилині Габріел у власній штрафній зоні збив Рішарлісона і головний арбітр зустрічі Тейлор одразу призначив пенальті. Рішення судді підтримав і VAR. Виконувати одинадцятиметровий взявся Кейн. Нападник Тоттенгема холоднокровно пробив по центру воріт, а Рамсдейл стрибнув у правий від себе кут – 1:1.

Наприкінці першого тайму непоганий момент мав Жезус. Бразилець увійшов до штрафного майданчика Тоттенгема, накрутив двох гравців, але пробив просто у голкіпера. 

Та одразу по перерві Жезус відзначився голом. Сака змістився з правого флангу ближче до центра і пробив по воротах. Льоріс відбив перед собою у Ромемо, захисник Тоттенгема не зорієнтувався і м’яч від нього відскочив назад та пройшов під голкіпером. У цей момент підскочив Жезус, який уже з легкістю добив м’яч у сітку воріт – 2:1.

На 62-й хвилині Тоттенгем ще й залишився у меншості. Емерсон на правому фланзі ударив у ногу Мартінеллі і Тейлор показав йому пряму червону картку.

Каноніри дуже швидко скористалися чисельною перевагою. На 67-й хвилині Джака отримав м’яч у штрафному майданчику від Мартінеллі, на прийомі прибрав захисника і покотив у дальній кут – 3:1.

На 73-й хвилині Артета замінив Зінченка і випустив замість нього Тірні. На момент заміни українець мав одну із найвищих оцінок (за даними Whoscored) серед захисників – 6,8 бала.

Скріншот із сайту Whoscored

Більше небезпечних нагод і голів у зустрічі не було. Тож, Арсенал у лондонському дербі перемагає Тоттенгем з рахунком 3:1.

Читайте також: Витратив майже мільйон фунтів на покращення гри! Гравець АПЛ показав приклад саморозвитку

Читайте також