Зоря – Львів. Мужики знову не перемогли

17:59, 30 вересня 2018

Зоря вдома приймала ФК Львів. Після прикрої поразки від Ворскли у минулому турі чемпіонату луганцям необхідна була перемога. Становище підопічних Юрія Вернидуба в турнірній таблиці невтішне: з 12 очками луганці опустилися на 5 місце. Натомість львів’яни в останніх 4 матчах не програвали: одна перемога і три нічиї. Така безпрограшна серія стала рекордною для команди. Підопічні Юрія Бакалова були восьмими в таблиці, і мали всього два очка відставання від суперників.

Обидва тренери не дорахувалися основних гравців на цей матч: у Зорі Олександр Сваток підхопив застуду, замість нього в центрі оборони вийшов В’ячеслав Чечер.  Юрій Вернидуб залишив Артема Громова в запасі, випустивши Владислава Кабаєва. Вперше в матчі Прем’єр-ліги зіграв голкіпер Луіс Феліпе, який неодноразово захищав ворота луганців в єврокубках.

Скріншот із офіційного твіттера ФК Зоря Луганськ

У ФК Львів через дискваліфікацію не грав Максим Каленчук.

Скріншот із офіційного твіттера ФК Зоря Луганськ

Господарі  володіли м’ячем, проте гострих моментів біля воріт Бандури було небагато. Натомість львів’яни намагалися бігати в контратаки, чим і створювали небезпеку для воріт суперника. Та й самі луганці раз у раз спричиняли пожежі у власному штрафному майданчику. Наприкінці першого тайму Луїс Феліпе невпевнено зіграв на виході, залишивши ворота порожніми. Але львів’яни пробачили дебютанта за цю помилку. Бруно намагався довести цей момент до гола: бив головою, але влучив точно у голову Богдану Михайличенку.

Якщо в цьому епізоді Михайличенко врятував команду від гола, то уже за кілька хвилин його помилка ледь не вилізла команді боком. Захисник не зумів вибити м’яч після серії рикошетів. Цим скористався Тейлор: футболіст вдарив по воротах, знову рикошет, але Луїс Феліпе кінчиками пальців перевів м’яч на кутовий.

Початок другого тайму Зоря розпочала активніше: луганці створювали чимало по-справжньому гольових моментів. Особливо активізувався правий фланг: Юрій Вернидуб випустив Леонардо замість правого захисника Тимчика. Львів’яни грали більше на втримання рахунку. Хоча поодинокі моменти львівські бразильці створювали.

На останніх хвилинах мужики влаштували справжній штурм воріт суперника: Леонардо міг забивати, але Бандура потягнув цей м’яч. Львів’яни швидко організували контратаку: Тейлор, уникнувши офсайду, вийшов сам-на-сам із голкіпером Зорі. Луїс Феліпе зіграв надійно. Безперечно, стовідсотковий гольовий момент змарновано.

0:0 – Зоря знову втрачає очки…

Читайте також