Зоря – Шкендія. Розгром чемпіона

19:07, 01 липня 2019

Луганська Зоря провела перший спаринг на словенському зборі. Суперник – Шкендія, чинний чемпіон з Північної Македонії.

Це був уже третій матч Віктора Скрипника на чолі Зорі. Перші два луганці зіграли у Запоріжжі: зі Скоруком (2:0) та СК Дніпром (1:1)

Перший тайм цим складом луганці провели досить потужно. Зорі дуже гарно вдавалися виходи з оборони в атаку, але на підступах до штрафного майданчика футболісти загравалися і до реальної гостроти доходило рідко. Спроби обіграти опонентів один в один завершувалися невдачею.

На старті Лєднєв, що грав під фактичними форвардами Громовим та Кабаєвим, створив гостру нагоду одним вертикальним пасом, але ніхто з партнерів передачу не прочитав.

Згодом знову Лєднєв перехопив, розвинув атаку, Хомченовський вийшов на ударну позицію, але не влучив у площину воріт. Помилка Чеберка в обороні під час передачі на Лєднєва дала гравцям Шкендії можливість пробити з-за меж штрафного майданчика низом. Неточно.

На 14-тій хвилині стрімка контратака Зорі, яких було немало, завершилася пасом Лєднєва на Громова, але Артем не влучив як слід по м’ячу. Загалом, Зоря порадувала варіативністю спроб в атаці: вертикальні закидання Вернидуба, атаки обома флангами і через центр. У середині тайму Хомченовський і Громов вибороли м’яч у центрі, Тимчик отримав і відпасував з правого флангу під удар на Лєднєва. Богдана збили з ніг, але м’яч продовжив свій рух і його у торкання по воротах запустив Кочергін, що набігав. Зробив це швидко і точно – 1:0 на 19-тій хвилині.

Лише під кінець першого відрізка матчу ледь не прилетіло у відповідь. Луганці залишили гравця Шкендії по центру самого, він пробив, і м’яч після рикошету пролетів у сантиметрах від правої від Шевченка стійки.

Гра поновилася після 10-ти хвилинного перепочинку.

На 66-тій хвилині Зорю врятувала поперечка після дещо сумбурної атаки Шкендії і спроби вдарити зовнішнім боком стопи. Махарадзе, що вийшов на другий тайм, відзначився ефектним сейвом на 70-тій хвилині – дістав м’яч з-під поперечки після удару Ібраїмі. За мить цей же нападник дуже небезпечно пробивав після розіграшу кутового, але, на щастя, вище воріт.

Громов мав ставити крапку у матчі на 77-ій хвилині, коли Лєднєв вивів його сам на сам із воротарем у стрімкій контратаці. Але Артем примудрився влучити у стійку, пробиваючи на виконання обвідним ударом. А Будківський, що вийшов замість Кабаєва, підхопити м’яч після відскоку не зумів.

Масований штурм Зорі на останніх хвилинах призвів до кутового. І стандарт у виконанні Микити Каменюки виявився результативним (на противагу попереднім досить беззубим спробам). Навіс головою замкнув Єгор Шалфеєв – 2:0 на 90-тій хвилині.

А вже в наступній атаці Громов зумів реалізувати свій другий вихід сам на сам ударом лівою. Отож, 3:0 – перша впевнена перемога на старті тренувального збору у Словенії.

Наступний матч підопічні Скрипника проведуть 4 липня проти хорватського Хайдука.

Читайте також: Суперники Зорі у кваліфікації Ліги Європи

Читайте також