Зоря їде зі Львова із перемогою

18:01, 12 серпня 2018

Зоря та Карпати не потішили своїх уболівальників перемогою у минулому турі і були налаштовані будь-що виграти цей матч. Але перші 15 хвилин минули без якоїсь помітної активності від обох команд. Та командам цілком могло вистачити 10-хвилинки в середині тайму, щоб зробити результат.

Спочатку дальній удар зі штрафного від Карпат лише налякав Махарадзе і партнерів, а згодом просто вибачив гостей Швед. Мар’ян отримав передачу від Карраскаля і опинився сам перед голкіпером Зорі. Махарадзе зумів правильно обрати позицію і заблокувати удар. Далі атакувати почала Зоря. Луганці декілька разів перевіряли реакцію Кучинського, але голкіпер левів раз-по-раз рятував команду. Здалеку бив Сілас, злету Караваєв – усі ці удари немов магнітом тягнув на себе кіпер Карпат. Як почали, так і закінчили першу половину гри команди. Заключні хвилини минули без гостроти поблизу чиїхось воріт.

Не минуло і хвилини після початку другого тайму, як могли забивати Карпати. Мірошниченко опинився на ударній позиції, але з його пострілом впорався Махарадзе. Зоря продовжувала нав’язувати свою гру і намагалася встановити контроль над м’ячем. Господарі були не проти такого сценарію. Леви регулярно використовували діагональні закидання у вільні зони. Один із таких моментів призвів до удару головою Шведа і фантастичним сейвом кіпера гостей.

Фото ФК Карпати

Якщо у попередніх матчах львів’яни мали великі проблеми після перерви, то у грі із Зорею навпаки склалося враження, що у гравців відкрилося друге дихання. Гості загрожували воротам Кучинського здалеку. Хомченовський перевірив пильність – з реакцією голкіпера все в порядку. А далі прийшов гол: Хомченовський немов на перших хвилинах матчу пролетів по флангу, виконав простріл, який злегка зажували захисники, але першим на м’яч встиг Харатін – 0:1.

Дуже нервовим було закінчення матчу. І Зоря, і Карпати мали можливості для того, щоб забити. Але команді Вернидуба не вдалося вдруге пробити Кучинського, а Карпатам просто бракувало фарту. Харатін у компенсований час пробивав штрафний із 19 метрів. М’яч пролетів у сантиметрах від поперечки. Карпати останні секунди провели без м’яча і не зуміли врятуватися від поразки. Зоря напередодні поїздки до Португалії здобуває стратегічно важливу перемогу.

Читайте також