Зворушливий лист екс-голкіпера Барселони Касільясу

16:23, 05 травня 2019

Декілька днів тому воротаря Порту Ікера Касільяса госпіталізували просто з ранкового тренування. В іспанця діагностували інфаркт міокарда.

Видатного голкіпера підтримав увесь футбольний світ. Колишній воротар Барселони та збірної Іспанії Віктор Вальдес написав дуже зворушливого листа Касільясу, у якому попросив Ікера повернутися на поле лише як тренер.

Ось такі слова він присвятив Касільясу:

Шановний Ікере, дорогий друже.

У цьому світі футболу лише дехто прагне бути воротарем. Ти завжди будеш тим, хто народився з рукавицями на долонях. Ти став ідеалом із вродженим талантом. Ти став тим, на кого рівняються, мріючи підняти трофей Чемпіона Світу з одиницею на спині.

Ти був і назавжди залишишся силою і мотивацією для кожного воротаря. Тим, хто здатний літати вище і довше, ніж всі інші, перетворюючи немислиме на можливе. Всі пам’ятатимуть твої блискучі сейви і фантастичну гру у воротах.

Я з ентузіазмом починаю писати ці рядки, згадуючи і ностальгуючи про ту велику конкуренцію, яка існувала між нами. Твоя присутність в цій боротьбі змушувала мене цінувати все це. Ціла країна любила тебе.

Дорогий Ікере, любий друже. Ми завжди приймали небезпеку без страху, ставилися до всього з легкістю, але зараз це більше, ніж звичайна перешкода. Твоє серце, яке до сих пір б’ється заради тих, хто мріє досягти того ж, що і ти, подає сигнали. Як  суперник і як друг закликаю тебе знову стати білим левом, але цього разу біля бокової лінії.

Твоя спадщина, яка визначає тебе, вже увійшла в історію.

Від воротаря воротарю.

В. В.

Нагадаємо, Вальдес та Касільяс багато років грали один проти одного у складі Барселони та Реала. Також вони обидва вигравали Чемпіонат Світу 2010-го року та чемпіонат Європи 2012-го року у складі збірної Іспанії .

Нещодавно тренери та гравці Порту завітали до Касільяса у лікарню.

Один з лікарів розповів, чи зможе Ікер продовжити футбольну кар’єру.

Читайте також