Зворушливий момент. Фаворити чемпіонату Європи зробили непростий вибір

14:59, 19 листопада 2019

Збірна Іспанії знову дивує. Як і перед останнім великим турніром Фурія Роха змінила головного тренера! У 2018-му просто напередодні чемпіонату Світу через скандал із мадридським Реалом Хулена Лопетегі поміняли на Фернандо Йерро.

Ця трагічна історія розпочалася 11 місяців тому – наставник Фурії Рохи Луїс Енріке попросив його відпустити з команди через страшну хворобу 9-річної дочки Ксани (на жаль, свою боротьбу з раком дівчинка програла).

Наставником збірної став його помічник Роберт Морено. І команда під його керівництвом досягла успіхів: легко кваліфікувалася на Євро-2020, не програвши жодної зустрічі. 9 матчів, 7 перемог, 2 нічиї (6-4-2 у відборі).

CADIZ, SPAIN – NOVEMBER 15: Robert Moreno, Manager of Spain reacts during the UEFA Euro 2020 Qualifier between Spain and Malta on November 15, 2019 in Cadiz, Spain. (Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Тепер, вже по закінченні відбірного раунду, Луїс Енріке повертається на керівне місце національної команди. От як коментує таке рішення президент Федерації Футболу Іспанії Луїс Рубіалес:

Луїс Енріке мав контракт до закінчення чемпіонату Світу в Катарі. І він сам вирішить, чи просити Морено залишитися у збірній вже на іншій посаді. Двері завжди були відкриті для повернення Енріке. Ніхто не має відчувати, що його ввели в оману. Морено знав, що Луїс Енріке може повернутися.

Цікаво ситуацію прокоментував багаторічний капітан і легенда збірної Іспанії Ікер Касільяс:

Ми – країна-прикол. Нехай живе Іспанія!

Читайте також про можливу зміну тренера команди Андрія Ярмоленка.

 

 

Читайте також