5000 доларів за перемогу над Шахтарем! Преміальні футболістів в УПЛ

Гравець українського клубу дав відверте інтерв’ю про умови, зарплатню та премільні за перемогу над Шахтарем.

Французський футболіст донецького Олімпіка Максим До Куто Тейшейра дав інтерв’ю France football.

Які у вас фінансові умови контракту у порівнянні із зарплатнею в інших клубах? 

У нас один із найнижчих рівнів заробітної плати в українському чемпіонаті: від 2000 до 5000 євро. Але зарплатню компенсують хорошими бонусами. За одну перемогу в УПЛ ми додатково отримуємо від 1000 до 2000 євро. Якщо нам вдастся обіграти донецький Шахтар або інший топ-клуб, то призові піднімаються до 5000 євро. Однак, в інших командах краще платять.

Чи важко було виїхати далеко від Франції, щоб здійснити свої мрії про професійну кар’єру?

Так, було дуже важко. Я тоді грав у Національному чемпіонаті за французький клуб Тур. Тренер казав мені, що я надія їхнього клубу. За той час я вже встиг провести кілька відборів у молодіжних командах Франції. Далі я підписав професійний контракт із Авуаном. Я думав, що у мене хороший сезон у Лізі 2. Якщо отримаю вдосталь ігрового часу, з’їм усіх суперників на своїй позиції, а за рік перейду до Ліги 1. Мені було 19-20 років, але пропозиції від головного тренера продовжити контракт так і не дочекався.

Що думали ваші рідні про переїзд в Україну?

Я спакував свої речі і сказав мамі, що їду в Україну, бо клуб зацікавлений у мені. Вперше я спробував себе показати у товариських матчах. Все пройшло добре, і я підписав контракт на три роки. Я впевнений, що зараз на правильному шляху.

Коли сказав мамі, що їду до Донецька в Олімпік, моя маленька сестра одразу зазирнула в інтернет. А коли ви це починаєте гуглити, то в мережізазначають, що 70% населення покидає місто через військовий конфлікт з росіянами. Якби мені тоді не сказали, що в Україні виник конфлікт, то я б і не дізнався цього. Але мій клуб базується в Києві і у нас є свій спортивний майданчик. Умови не виняткові, але вони залишаються на професійному рівні. Є над чим працювати.

Читайте також: Дім фіналіста Ліги Чемпіонів пограбували невідомі з ножами та мачете

Повідомте нам, якщо ви помітили проблему
ПОВІДОМИТИ ПРО ПРОБЛЕМУ

Дякуємо! Ваше повідомлення було відправлено.

Вибачте, виникла помилка сервера!

Читайте також