Агентські схеми? Чому Вернидуб залишив Шахтар Солігорськ

18:57, 21 січня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Українець не зумів знайти спільну мову з керівництвом

Український тренер Юрій Вернидуб в листопаді 2020 року залишив посаду наставника солігорського Шахтаря, не допрацювавши з командою до кінця сезону.

Після цього з’явилася інформація про можливий конфлікт між Вернидубом та спортивним директором Шахтаря Олександром Рехвіашвілі.

Юрій Вернидуб / Фото ФК Шахтар Солігорськ

Дізнатися більше подробиць допоміг білоруський журналіст Олександр Івулін, інтерв’ю з яким вийшло на ресурсах Footballhub:

За дуже незрозумілих обставин Вернидуб залишив Шахтар. Була інформація щодо його конфлікту зі спортивним директором. Що там сталося?

Шахтар в останні роки – не дуже зрозумілий проєкт. Через цей клуб проходить багато дивних та липових трансферів. Іноді в команду приїджають смішні легіонери, які особливо не грають, а Шахтар за них платить ледь не 500 тис євро. Вони приїджають, не грають жодного матчу і їдуть.

Є там такий спортивний директор – Олександр Рехвіашвілі. Дуже неоднозначне ставлення до нього в білоруському футболі. Навіть зараз приїхали в команду декілька грузинів і сидять там. Зараз в команду приїхало багато гравців на перегляд, футболісти навіть жартують, що двосторонку потрібну грати із замінами.

І через це, як мені здається, Вернидубу не вдалося знайти спільну мову зі спортивним директором, у якого було свої інтереси, якому потрібно було, щоб певну кількість матчів зіграли його футболісти задля статистики. Тому мені здається там було місце конфлікту!

Насправді, я дуже здивувався, коли Вернидуб приїхав в Білорусь. Моя думка, що це топовий український тренер, який може давати результат. Спочатку в нього не дуже виходило, він все хотів вибудувати ромб в центрі поля, але для цього йому бракувало якісних виконавців. Потім він відійшов до стандартних 4-2-3-1 і зробив так, що команда докотила сезон до чемпіонського, – відзначив Івулін

Читайте також: Так Циганков ще не забивав! Чемпіон Білорусі Шахтар битий київським Динамо. ВІДЕО

Читайте також