Андрій Шевченко: Ван Дайк чи Мессі?

18:23, 09 грудня 2019

Головний тренер збірної України поділився враженнями від цьогорічного розіграшу Золотого М’яча. Андрій Шевченко розповів про своїх фаворитів.

Про Ван Дайка

Я вважаю, що він провів чудовий сезон. Був ключовим елементом у перемозі Ліверпуля в Лізі Чемпіонів. Захисникам важко отримати Золотий М’яч. Тим більше, коли серед суперників Ліонель Мессі. Думаю, що це найкращий гравець в історії футболу. У них було чудове суперництво. Всі вже знають, що виграв Мессі. Якби переміг Ван Дайк, то це теж не було б сюрпризом. Неймовірний футбол, хороші лідерські якості, зрілість. Він – лідер.

Ера Мессі та Роналду

Думаю, що Мессі та Роналду домінуватимуть у футболі ще декілька років. Розуміємо, що вони не вічні. З’являється нова плеяда футболістів, які конкуруватимуть з ними. Той же Ван Дайк, Салах, Мбаппе обов’язково, Неймар. До того ж, я впевнений, що з’являться нові імена, які зараз тільки починають робити кроки в футболі.

Кому б зі збірної України вручив Золотий М’яч

Команді. Я не виділяю одного гравця. У нас були ключові матчі. Хлопці самі розподілили лідерські якості в цих іграх. Це команда лідерів, немає когось одного. Були випадки, коли хтось отримував травму. Тоді лідерські якості показували ті, від кого цього не чекали. Ми побачили їхнє зростання за ці роки, вони здобули досвід. Збірна України дуже рівно провела відбір.

Читайте також: Справедливість для обраних. Все про VAR в Україні

Читайте також