Асистент Луческу розповів, скільки заробило Динамо та чи буде підсилення

13:40, 23 грудня 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Вдалий початок

Асистент Мірчі Луческу в Динамо Огнєн Вукоєвич в інтерв’ю журналісту хорватської спортивної газети Sportske novosti підбив підсумки першої частини сезону для київського клубу та розповів про можливе підсилення української команди:

Фото Динамо Київ

Позаду дійсно вдала осінь. Ми йдемо на першому місці в турнірній таблиці, випереджаючи Шахтар. Вперше за багато років Динамо завершило першу частину сезону лідером. Крім того, ми пройшли кваліфікацію до Ліги чемпіонів, а потім завоювали право виступати в Лізі Європи навесні, посівши третє місце у своїй групі.

Водночас ми допомогли прогресувати ряду молодих гравців (Циганков, Шапаренко, Миколенко, Супряга, Забарний…) і заробили для клубу великі гроші, близько 38 млн євро. Власник команди Ігор Суркіс дуже задоволений, адже він хоче знову створити сильний європейський клуб.

Працювати з Мірчею Луческу – це безцінний досвід. Він – Алекс Фергюсон зі Східної Європи! Я щодня вчуся у цього легендарного наставника, який увесь час дихає одним футболом. Він веде підготовку до матчів до найдрібніших деталей, у нього завжди є план Б в запасі. Та що там, навіть план С.

Ми живемо на базі Динамо, тому завжди разом. У нього багато незабутніх і повчальних історій з його багатої кар’єри, які він розповідає нам, коли ми відпочиваємо, сидячи за столом. Я не міг уявити собі кращого тренерського старту для своєї кар’єри.

Чи планує Динамо підкріплення цієї зими?

Так. Ми спробуємо привести двох-трьох гравців, і якщо це станеться, то ми точно зможемо брати участь в чемпіонській гонці з Шахтарем до самого кінця. Це також потрібно, щоби бути конкурентоспроможними в матчах Ліги Європи. Нашим суперником в 1/16 фіналу буде бельгійський Брюгге, і я думаю, що на цей момент шанси на проходження до наступного раунду 55:45 на нашу користь. Якщо ми отримаємо підсилення, то, відповідно, наші шанси зростуть.

У пошуках підкріплення, можливо, ви поглянете і на чемпіонат Хорватії?

Хорватська ліга завжди цікава українським клубам. Коли я раніше був скаутом Динамо, то дивився як чемпіонат Хорватії, так і сусідніх країн. Досвід показує, що гравці з цього регіону дотепер виявлялися найвигіднішими для Динамо. Навіть зараз ми стежимо за деякими хорватськими футболістами, але я не можу назвати їхні імена.

Читайте також: Інтерес зростає. Відомий європейський клуб хоче отримати основного гравця Шахтаря та Веде до кубка. Асист Зінченка допоміг Ман Сіті розбити Арсенал. ВІДЕО

Читайте також