Бельгія – Панама. Розрив панамського каналу

18:56, 18 червня 2018

Зіркова збірна Бельгії розпочала турнір проти дебютанта чемпіонатів світу

Збірна Бельгії в матчі проти Панами намагалася уникнути помилок, які допустили інші суперзікові команди – Аргентина та Бразилія. Де Брюйне, Азар, Мертенс, Лукаку! Здавалося, що з таким підбором гравців голів буде багато, але імена не грають у футбол і в таких турнірах на перший план виходить самовідданість і тактична грамотність. Саме ці два компоненти допомогли панамцям уникнути великої кількості невимушених помилок і залишити свої ворота в недоторканості після першого тайму. Єдиний раз, коли захист дав збій – Азар не влучив у ворота з гострого кута після обрізку . Десятка Челсі мав ще нагоду, але голкіпер Панами Пенедо Кано врятував. 0:0 після першого тайму – неочікуваний результат, але цілком закономірний.

Все стало на свої місця після перерви. Вже на 48 хвилині рахунок відкрив Мертенс, який зльоту відправив м’яч в дальній кут воріт суперника. Прорвало! Гол Мертенса зняв психологічний тиск з команди Мартінеса. Панама спробувала відповісти, але Мурільйо не переграв Куртуа у ближньому бою.

Безпомилково тримати оборону проти такої атаки впродовж всього матчу дуже важко, тому помилки були прогнозовані. Бельгійці дотисли дебютантів завдяки Лукаку. Спочатку таранний форвард завершив комбінацію партнерів ударом головою, а згодом впевнено реалізував вихід сам-на-сам з голкіпером канальників.

фото Getty Images

Один із фаворитів Чемпіонату світу переможно розпочинає шлях за омріяним трофеєм.

Читайте також