Безпрецедентний випадок! Рішення по одному Золотому м'ячу буде переглянуто?

16:32, 14 травня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Історичну справедливість може бути відновлено.

Журнал France Football розглядає можливість присудити нападнику Барселони Роберту Левандовському Золотий м'яч за 2020 рік, інформує Sport.es.

Тоді, забивши 55 м'ячів у 47 матчах і вигравши з Баварією требл, польський форвард був безальтернативним претендентом на нагороду, яку зрештою скасували через пандемію.

Фото: Getty Images

Зараз у виданні все більше задумуються над тим, аби офіційно визнати Левандовського володарем Золотого м'яча-2020. Однією з найважливіших передумов для цього є розслідування, розпочате у Франції кілька місяців тому щодо Золотого м’яча-2021, виграного Ліонелем Мессі .

Йдеться про потенційний тиск ПСЖ на France Football, який сприяв тому, що нагороду отримав аргентинець, який того року тріумфував на Копа Америка, але не вражав індивідуальними показниками.

Тоді Роберт Левандовський став другим, хоча в 2021-му побив "вічний" рекорд Герда Мюллера, забивши 41 гол у чемпіонаті Німеччини та вигравши Бундеслігу, а також встановив ряд інших бомбардирських досягнень.

Відповідальні за журнал дуже стурбовані втратою репутації, яку може спричинити відкрите розслідування, і це одна з причин, які змушують France Football переглянути рішення щодо Золотого м'яча-2020.

Сам Роберт Левандовський зізнався, що був би дуже радий отримати нагороду з запізненням:

Якби я отримав Золотий м’яч-2020 за чотири роки, я б не образився. Це було б великою честю, і я б прийняв нагороду, – цитує поляка Bild.

Читайте також: Виграв ЧС і 4 ЛЧ! МЮ прощається з найтитулованішим гравцем

Читайте також