Бразилія – Швейцарія: атакуй-не атакуй – все НейМАРНО

22:03, 17 червня 2018

Бразилії, як і латиноамериканським колегам з Аргентини, важко дався старт на Мундіалі.

Не маючи грандіозної переваги у володінні м’ячем, пентакампеони мали у рази більше гостроти біля чужих воріт, аніж швейцарці. Про атакувальні дії останніх і сказати у першому таймі немає чого. Коли Марсело виграв верхову боротьбу у Ліхштайнера, згадалася аналогічна історія з маленьким Роберто Карлосом і Яном Коллером початку 2000-х – і хто кого має вчити грати головою?!

Невпевненість європейців призвела лише до двох ударів у першій половині, далеко не у площину. Використовуючи усю ширину атаки, бразильці 5 разів вдарили по воротах Зоммера, влучивши одного разу. Коутіньйо підкрутив один з найкрасивіших м’ячів першого туру на цей момент.

Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Другий тайм довів, що тотальний футбол – це дещо більше, аніж коефіцієнти у букмекерській конторі і нова зачіска Неймара. Швейцарія почала дихати вільніше, відчувши, шо Бразилії нелегко забити вдруге. Неймара частіше стали класти на газон, збиваючи запальний темп форварда. У момент, коли Бразилія пропускала, Марсело забув, що на нього й надалі розраховують у грі на другому поверсі. Шакірі подав з кутового, Цубер головою розстріляв Аліссона. Пентакампеони в один голос протестували, начебто швейцарець підштовхував Міранду в момент боротьби, проте марно.

Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Штрафний удар на останній хвилині у виконанні Неймара навів галасу у штрафному Зоммера, проте щодо верхової боротьби у виконанні бразильців ми вже сьогодні чули. Подача, гостро, але не більше.

1:1, інтригуючий ігровий день, який ставить до фаворитів ще більше запитань про наміри вигравати свої групи.

Читайте також