Був пенальті?! Ексарбітр ФІФА пояснив скандальний момент у матчі Іспанія – Німеччина

14:57, 06 липня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Найобговорюваніший момент матчу Іспанія – Німеччина.

На 106-й хвилині стався досить суперечливий епізод у поєдинку, коли Мусіала пробивав по воротах, але м'яч влучив у руку Кукурельї. Головний рефері зустрічі Ентоні Тейлор не призначив пенальті і так само промовчав суддя VAR.

Фото: Getty Images

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар в інтерв'ю для Sport.ua дав свою оцінку даному епізоду:

Тейлор – досвідчений і кваліфікований арбітр, як на мене, він контролював хід подій в цьому напруженому поєдинку, який експерти справедливо вважали репетицією фіналу. Але, на мій погляд, принаймні по двох епізодах до Тейлора є питання. Передусім, йдеться, про момент наприкінці додаткового часу, коли за рахунку – 1:1 м'яч після удару німця Мусіали в площину воріт влучив у руку Кукурельї. Так, рука іспанця перебувала в природному становищі, проте в нього була можливість уникнути цього контакту. Тому Тейлор мав повне право призначити пенальті, реалізувавши який, господарі могли пройти далі. Складно сказати чому британець не покарав Кукурелью, проігнорував цей епізод й арбітр VAR. Можливо, ми чогось не знаємо? А що, якщо з'явилися якісь нові доповнення від УЄФА, в яких випадках гра рукою в штрафному майданчику є порушенням правил?

До слова, даний епізод викликав дуже бурхливе обговорення в мережі і вболівальники знайшли ще одну можливу причину, чому арбітр VAR не призначив пенальті. Є ймовірність, що за декілька секунд, до влучання м'яча в руку Кукурельї Фюллькруг, який скинув під удар Мусіалі, міг перебувати у положенні поза грою.


Читайте також: Підпишуть після Кубку Америки?! Реал близький до трансферу чергової зірки

Читайте також