Чи є шанси зіграти на Євро? Спортлікар оцінив травму Миколенка

20:52, 11 червня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Віталій залишив поле в матчі з Молдовою зі сльозами на очах.

У середині першого тайму товариського поєдинку Молдова – Україна Віталій Миколенко був змушений залишити поле через травму. 

Фото: Getty Images

Як стало відомо Hospital Pass, лівого захисника одразу було доставлено до лікарні Кишинева, де його оперативно тестують. Водночас у своєму Telegram-каналі спортивний лікар і експрацівник медвідділу Руха Дмитро Бабелюк оцінив ступінь важкості травми Віталія і назвав ймовірні терміни відновлення:

Одразу слід сказати основне – мова йде про нову травму. Ушкодження гомілкостопу в Евертоні було на лівій нозі. Щодо механізму цієї, то контакт відбувся в ногу, яка чітко загрузла в газоні, яку гравець ставив у розвернутому стані для прострілу. Таким чином ушкодилася внутрішня група звʼязок, а також потенційно міжкістковий синдесмоз. 

 Я б не став хоронити шанси Віталія на ЄВРО, гравці часто реагують емоційно на такі речі в останній товариській грі. Додає також надії те, що гравець тримався за стопу одразу після удару, а не звʼязки. Є надія, що Віталій таки зможе поїхати на ЄВРО, але пропустить перших 1-2 матчі, якщо буде діагностовано забій чи розтяг. Якщо ж травма таки підтвердиться і внутрішня звʼязка розірвалася, тоді ЄВРО виключене.

 Мінімальні терміни відновлення від такої травми 3-5 тижнів. Травма точно є. Точно внутрішня звʼязка. Питання у тому наскільки все серйозно і чи ушкоджений міжкістковий синдесмоз. За оперативною інформацією Віталій зараз знаходить у лікарні у Кишиневі, де його оперативно тестують.

Перший матч на Євро-2024 проти Румунії збірна України проведе вже 17 червня.

Читайте також: Рішення за Яремчуком! Європейський клуб домовився про трансфер гравця збірної України?


Читайте також