Чи звільнять Каштру посеред сезону? Ігор Циганик оцінив майбутнє головного тренера Шахтаря

18:45, 08 березня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Ігор Циганик в ефірі своєї авторської програми Циганик LIVE поділився думками щодо майбутнього Каштру в Шахтарі:

Чи правда, якщо Шахтар програє Ромі, то Каштру звільнять і призначать Срну?

Та ні, я думаю, що сам Срна не захоче очолити Шахтар у середині сезону. Вже програли Кубок України і можуть не виграти чемпіонат. Я думаю, що Шахтар має простимулювати Динамо у матчі з Зорею. Адже між гірниками і луганцями за втраченими очками лише один бал різниці. І очної зустрічі не буде. І в тих, і в інших гра з Динамо. Донецькому клубу треба, щоби Динамо добре відіграло із Зорею і тоді гірники хоч трішки відірвуться від команди Скрипника.

Тут не про Рому треба думати, а про чемпіонат. Прямий вихід у Лігу чемпіонів на наступний сезон – це зовсім інші гроші, ніж пройти зараз команду Фонсеки в 1/8 фіналу ЛЄ. Можна вмерти на Ромі і програти чемпіонат. Зараз, головна заруба це те, хто буде чемпіоном. Це минулого сезону гірники могли сконцентруватися на ЛЄ, коли везли Динамо 20 очків у чемпіонаті!

Я не впевнений, що Срна захоче зараз взяти команду у такій ситуації. Хто такий виконувач обов’язків? Це на місяць. Що можна змінити за цей час? Шахтар не готовий до сезону, це помітно.

Я думаю, що Каштру допрацює цей сезон. Бо зараз якщо змінити головного тренера, то можна як виграти, так і програти. Але з Каштру можливо вирулити ситуацію. Я не говорю, що Динамо обов’язково стане чемпіоном, бо ще є очна зустріч. Але поєдинок із Зорею стане ключовим. Якщо Динамо втратить очки з луганцями, тоді у Шахтаря з’являється хороший шанс. Але і гірники гратимуть з Десною. І це буде дуже непроста гра. Тому Шахтар має зараз сконцентруватися на чемпіонаті.

Я впевнений, що з Каштру не продовжать контракт, як би не завершився сезон. Його угода закінчується влітку… Ось тут я впевнений. Але зараз звільняти немає вже сенсу. Навпаки, треба використовувати резерви і заставляти Каштру підіймати команду. Якщо Срна погодиться очолити Шахтар у такій ситуації, то це великий ризик. І не факт, що він сам бачить себе головним тренером.

Читайте також: Новий президент – нові трансфери! Барселона збирається підписати відому європейську зірку, яку хоче Реал та 270 млн євро за Голанда. Відомий клуб, який заплатить шалені гроші за бомбардира Боруссії

Читайте також