Десна не по зубах Олександрії. Чернігівці продовжують рекордну серію

17:58, 24 серпня 2019

У п’ятому турі УПЛ Олександрія вдома приймала Десну. 

У заявці на матч зовсім не було автора дубля у ворота Зорі Кирила Ковальця. Атакувальний півзахисник Олександрії отримав травму напередодні гри. Та все ж Володимир Шаран вирішив грати у два форварда і випустив Сітала та Безбородька.

У першому таймі гольових нагод було обмаль. Хіба що запам’яталась ефектна атака господарів. Шендрик головою з відскоком від газону скинув м’яч під удар партнеру. Поруч опинився Безбородько. Форвард олександрійців вирішив зіграти красиво і пробив через себе. Але вийшло не дуже результативно, адже м’яч навіть у площину воріт не влучив.

Першими забили чернігівці. Щоправда, гол арбітр не зарахував. Калитвинцев виконував штрафний, півзахисник Десни закрутив м’яч у воротарський майданчик, а Гітченко, вигравши верхову боротьбу, відправив м’яч у ворота. Але арбітр розгледів порушення правил у штрафному: Імереков фолив. Тож, на табло все ще нулі.

А от чого вистачало у першій половині зустрічі, так це фолів і відповідно жовтих карток. По гірчичнику отримали Лучкевич, Банада, Мирошниченко з Олександрії та Денис Фаворов та Богданов з Десни.

На початку першого тайму Олександрія залишилися в меншості: червону картку отримав Мірошниченко за небезпечну гру в штрафному майданчику. Захисник Олександрії переплутав м’яч із головою суперника. Арбітр призначив пенальті у ворота Олександрії. Виконувати одинадцятиметровий взявся Денис Фаворов. Він пробив у правий від себе кут воріт, а Паньків кут удару не вгадав. 0:1.

Реакція Шарана на вилучення була миттєвою: тренер Олександрії зняв одного з нападників Безбородька і випустив Шастала.

Подвоїти перевагу гості могли вже через декілька хвилин після забитого м’яча. Кузик з лівого флангу навісив у воротарський майданчик, а Калитвинцев головою пробив у поперечку.

А ось Орест Кузик свою гольову нагоду не змарнував. Помилка в обороні Олександрії: неточна передача назад, Дубра помилився і віддав м’яч супернику. Кузик вийшов віч-на-віч із голкіпером і покотив м’яч у кут воріт. 0:2. 

Олександрія намагалася відіграти бодай один м’яч, але подачі у штрафний майданчик голів не приносили.

Третій гол створив Філіппов. Футболіст Десни протягнув м’яч до штрафного майданчика, змістився в центр, прибрав двох захисників і відправив м’яч у кут воріт. Паньків на удар реагував, але саме від голкіпера м’яч і залетів до сітки воріт. 0:3! 

Тож, у підсумку 0:3. Олександрія поступається вдома Десні.

До слова, Десна вже чотири матчі поспіль не пропускає жодного м’яча. Це рекорд для команди Рябоконя!

Читайте також