Досвід б’є молодість. Зоря завдяки ефектній грі Гладкого перемагає Чорноморець. ВІДЕО

20:20, 19 вересня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Впевнена перемога підопічних Віктора Скрипника

Після дуже неприємної поразки в дебютному матчі Ліги конференцій від норвезького Буде-Глімт (1:3), луганська Зоря у 8-му турі УПЛ зустрічалася із Чорноморцем.

Уже на 2-й хвилині господарі поля повели у рахунку

Підопічні Віктора Скрипника розігнали швидку атаку, Кочергін віддав по лівому флангу на Громова, той подивився і відпасував на Гладкого. Нападник Зорі на досвіді увів за собою захисника, пропустивши м’яч між ногами на Кабаєва, який в дотик з меж штрафного майданчика пробив точно у кут воріт – 1:0.

На 9-й хвилині Кабаєв міг робити дубль. Кочергін вивів свого партнера по команді фактично віч-на-віч з голкіпером, той крутив у дальню дев’ятку, але забракло лічених сантиметрів.

Ще за три хвилини Кабаєв, який відклеївся від захисника у штрафному майданчику, бив з дванадцяти метрів – Паламарчук у падінні врятував Чорноморець.

Після цього дві розкішні нагоди змарнували одесити. Спочатку Цитаїшвілі не зумів скористатися помилкою захисників Зорі, які обрізалися у власному штрафному майданчику! Орендований у Динамо гравець двічі пробивав майже з воротарської зони. Але перший удар парирував Мацапура, а другий був неточним – м’яч пройшов поруч зі стійкою.

А потім, на 40-й хвилині, Брагару зробив чудовий рейд з власної половини поля і пробив у стійку. На щастя Зорі, на добиванні не опинилося нікого із його партнерів.

Уже наприкінці першого тайму Зоря отримала право на пенальті – Брагару у своєму штрафному майданчику сфолив на Кочергіні. Головний арбітр зустрічі Арановський без сумнівів вказав на позначку. Одинадцятиметровий удар впевнено реалізував Гладкий – 2:0.

Другий тайм виявився менш щедрим на небезпечні моменти

Протягом другої половини зустрічі команди мали обмаль нагод, щоби забити. Можна згадати лише декілька ударів. Спочатку Кабаєв із гострого кута пробивав у ближню дев’ятку – сейв голкіпера Чорноморця. А потім з меж штрафного майданчика стріляв Цитаїшвілі. Гравець збірної Грузії крутив у дальній кут, але м’яч пройшов поруч зі стійкою. Згодом Булеца пробивав з дальньої відстані, однак теж невлучно.

Лише наприкінці тайму Зоря порадувала своїх вболівальників голом. Аллах’яр Саядманеш, який з’явився на заміну на 67-й хвилині, отримав м’яч у центрі поля, розвернув Кадірі, обіграв Дубка, поклав на газон Паламарчука і пробив фактично у порожні ворота – 3:0.

Після цієї перемоги Зоря набирає 14 очок і посідає 8-му сходинку в чемпіонаті України. Чорноморець – 14-й і має 5 пунктів.

Читайте також: Ярмоленко вийшов і змусив Роналду понервувати. Шалена розв’язка матчу Вест Гем – Манчестер Юнайтед. ВІДЕО

Читайте також