Динамо – Челсі. 11 Друзів Сидорчука

21:48, 14 березня 2019

Автор Віктор Шаблієнко

Цей матч бачитимуть уболівальники Динамо в страшних снах.

Після поразки Динамо від Челсі у Лондоні лише найвідданіші фанати киян і невиправні оптимісти вірили в диво. Українській команді потрібно було повторити щось на кшталт подвигу Депортиво. У далекому 2004 році Депор обіграв Мілан вдома 4:0 (в Італії програли перший матч 1:4, коли феєрив Шевченко), здійснивши один із найсенсаційніших камбеків в сучасній історії єврокубків.

Мрії киян про Депортиво-2 Челсі зруйнувало вже на 5 хвилині матчу. Подача Вілліана з кутового на ближню стійку дійшла до Лофтуса-Чіка, який, вигравши боротьбу у Сидорчука (на якого діють якісь позаземні сили гравітації, адже капітан Динамо навіть не стрибав), скинув далі. А далі був Жиру, який відірвався від Кадара, як від хлопчика, і з декількох метрів відправив м’яч у сітку воріт Дениса Бойка – 0:1.

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

На 12 хвилині сам Лофтус-Чік міг забивати. Гравець гостей легко розібрався із декількома опонентами (одного із киян обіграв напіврухом) і пробив у дальній кут – класний сейв Бойка врятував від гола.

Після не найкращої гри Шабанова у Лондоні Хацкевич повернув до старту Кадара, котрий щойно одужав. Чи допомогло це команді? – Ні. Угорець раз-за-разом програвав свої дуелі Жиру і чемпіон світу ще до перерви міг оформлювати хет-трик, але обійшовся дублем. Лофтус-Чік розвернув Сидорчука (капітан Динамо навіть сфолити нормально не зумів) і віддав на Алонсо, який одним пасом передав вітання всьому захисту (а особливо Кадару) Динамо – Жиру залишалося не промахнутися із вбивчої позиції – 0:2.

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Ще раз подивитися футбол динамівцям дали у компенсований до першого тайму час. Хадсон-Одої обігрався в стіночку з Жиру (Сидорчук бачив таку геніальну і неочікувану комбінацію гравців Челсі вперше, тому не зміг поворухнутися) і прострілив у воротарський майданчик, де найспритнішим виявився Алонсо – 0:3.

Другий тайм розпочався так, як мав би розпочатися матч – із моментів Динамо. Перша осмислена атака киян завершилася пасом Циганкова на самотнього Сидорчука, який двічі пробивав із лінії воротарського майданчика – спочатку Сергій пробив у Кепу, а другим ударом перевірив стійку.

Челсі подивилося на потуги господарів забити і показало як треба. Звичайний штрафний з флангу завершився навісом Вілліана на Жиру – 0:4…

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Майже одразу Алонсо міг робити рахунок 5:0 на користь своєї команди, але Бойко у класному сейві постріл іспанця зі штрафного перевів у поперечку.

Щоб було не мало 60+ тисячам вболівальників, які прийшли на Олімпійський цього весняного вечора, Хадсон-Одої забив і 5-ий м’яч Челсі. Сідіклей обрізався у центрі поля і Жиру крім голів відзначився асистом, вивівши свого партнера віч-на-віч із Бойком. Хадсон-Одої партнера не підвів – 0:5!

Молода команда Олександра Хацкевича з тріском провалюється у битві з першим дійсно сильним суперником. Чи буде нарешті кардинальне омолодження і чи попрощаються з грацями минулого покоління? Чи буде змінено ідеологію завдяки тренерському містку, чи все залишиться без змін… Дізнаємося невдовзі.

Читайте також